U Beogradu podignuta još jedna optužnica protiv Darka Šarić

Nove optužbe protiv Šarića odnose se na kupovinu preduzeća “Mitrosrem”, čime je, kako se tvrdi “oprano” nekoliko miliona eura stečenih trgovinom narkotika
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2011. 08:36h

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji podiglo je novu optužnicu protiv Pljevljaka Darka Šarića zbog pranja para.

"U ovom trenutku postoje indicije da Pljevljak pokušava da se prebaci u Južnu Ameriku kako bi od tamošnjih bosova dobio zaštitu", tvrde beogradske “Novosti”.

List spekuliše da se Šarić i dalje krije u Crnoj Gori, odakle planira da pređe u Švajcarsku, a potom i u neku južnoameričku zemlju.

"Nagađa se da trenutno koristi hrvatski pasoš s falsifikovanim podacima", dodaje se.

Nove optužbe protiv Šarića odnose se na kupovinu preduzeća “Mitrosrem”, čime je, kako se tvrdi “oprano” nekoliko miliona eura stečenih trgovinom narkotika.

Pored njega za pranje para optuženi su još i Zoran Ćopić, Nebojša Jestrović, Andrija Krlović i Marinko Vučetić, čija se imena već nalaze u prvoj optužnici, po kojoj je već u toku suđenje u Specijalnom sudu.

Prema tvrdnjama tužilaštva ovaj “posao” odvijao se od 2008. do 2010. godine. Kako se ističe, Ćopić se, kao vlasnik “Mitrosrema” dogovorio sa Šarićem da mu proda preduzeće, a da se novac isplaćuje preko firmi “Municipijum S”, “Mat kompani”, kao i “Mateniko LLC” i “Lafino” iz Delavera u SAD.

Pare su uplaćivane, prema daljim navodima na račune drugih Ćopićevih preduzeća kako bi se prikrilo da je pravi kupac Darko Šarić.

Neke od transakcija, kako se navodi, išle su preko Rajfajzen banke u Beču, a kao posrednik u transakciji dijela novca u optužnici naveden je i Mile Jerković.

Šarić je već optužen za pranje novca i šverc 2,5 tona kokaina iz Južne Amerike.

Bonus video: