Čuvar u ZIKS-u osumnjičen da je opljačkao "Albonu"

Dok su kradljivci užurbano tovarili, jaki reflektori obasjali su magacin, nakon čega su ostavili pakete i trčeći uskočili u automobil.
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2011. 15:43h

Poslije serije teških krađa iz centralnog magacina trgovinskog lanca “Albona”, prije nekoliko noći napokon je dolijao pljačkaš, koji je imao namjeru da iznese 25 paketa skupocjenog alkoholnog pića.

Za noćne pljačke u magacinu “Albone” osumnjičen je Podgoričanin Zoran Radović, koji je nekada radio u tom trgovinskom lancu, a koji je trenutno zaposlen kao čuvar u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Pljačkaša, sa dvojicom saučesnika, su prošlog četvrtka “uhvatile” kamere u magacinu u trenutku dok su pripremali pakete, u namjeri da ih prebace preko ograde i spakuju u automobil.

Ne brže od... policije

Dok su kradljivci užurbano tovarili, jaki reflektori obasjali su magacin, nakon čega su ostavili pakete i trčeći uskočili u automobil.

“Vratolomnu noćnju vožnju gradskim ulicama primijetila je patrola policije, koja je krenula za pljačkašima. Tokom jurnjave oni su shvatili da ne mogu da umaknu patroli, pa su ostavili automobil i pobjegli. Radovića je policija kasnije privela, dok su dvojica saučesnika ostala nepoznata”, ispričala je “Vijestima” direktor marketinga “Albone” Nataša Lučić.

Dvojica maskiranih razbojnika sinoć oko 22 časa iz marketa “Albona ekspres” u Ulici Peka Pavlovića u Nikšiću, prijeteći pištoljima uspjeli su da odnesu registar kasu sa cijelim popodnevnim pazarom. Oružana pljačka dogodila se pred samo zatvranje marketa, dok su kasirke brojale novac u kasi

“Vijestima” je u policiji rečeno da je Radović tokom saslušanja u policiji priznao da je te noći pokušao da iznese pakete iz magacina.

“On je priznao da je i polovinom februara iz magacina “Albone” odnio pakete sa alkoholonim pićem. Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo “krađa”, rečeno je u podgoričkoj policiji.

Serija pljački

Uprava trgovinskog lanca sumnja da su se od Nove godine nekoliko puta našli da udaru pljačkaša, koji su se izgleda bili baš navadili na njihov magacin.

“Sumnjamo da su kradljivci provaljivali više puta u naš magacin, jer smo primijetili da nam fale paketi sa alkoholnim pićem. Koliko smo do sada uspjeli da utvrdimo iz magacina je nestala roba vrijedna preko 10.000 eura”, saopštila je Lučić.

Zbog serije provala, vlasnici “Albone” su postavili kamere, reflektore ali i angažovali noćne čuvare koji su posebno bili zaduženi da nadgledaju centralni magacin koji se nalazi u sklopu velikog marketa u nekadašnjim halama “Titeksa”.

Za podgoričku policiju ostalo je neriješeno ko je prije godinu izveo oružanu pljačku, kada je otet dio dnevnog pazara “Albone” od 35.000 eura. Osim toga još se ne zna i ko je u ljeto 2009. godine odnio sef iz njihove radnje u centru Nikšića.

Nauružani razbojnici odnijeli kasu, ostavili otiske

Dvojica maskiranih razbojnika sinoć oko 22 časa iz marketa “Albona ekspres” u Ulici Peka Pavlovića u Nikšiću, prijeteći pištoljima uspjeli su da odnesu registar kasu sa cijelim popodnevnim pazarom. Oružana pljačka dogodila se pred samo zatvranje marketa, dok su kasirke brojale novac u kasi.

“Ovo je pljačka, daj pare”, povikali su maskirani pljačkaši, koji su prijetili radnicima uperenim pištoljima.

Iz radnje su uspjeli da odnesu registar kasu u kojoj je prema procjeni radnika bilo oko 800 eura, što je bio pazar marketa u drugoj smjeni. Policiji je prijavljeno razbojništvo, a tokom uviđaja vidjelo se da su razbojnici posao odradili prilično traljavo. U marketu su ostavili otiske prstiju, a na platou ispred marketa ispalo im je nekoliko metaka...

Galerija

Bonus video: