Ne večeras dragi, debela sam...

U istraživanju je učestvovalo 4.000 ispitanika, a rezultati su pokazali da 29 odsto žena odbija seks jer misle da su debele, dok 23 odsto njih priznaje da se se stidi pred partnerom zbog "problematičnih djelova".
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2011. 11:49h

Nezadovoljstvo sopstvenim izgledom i nedostatak samopouzdanja mogu pogubno uticati na vezu. Ankete pokazuju da je svaka druga žena toliko opterećena kilažom da izbjegava seks da je partner ne bi vidio bez odjeće.

Anketa koja je nedavno sprovedena u Velikoj Britaniji pokazala je da oko 52 odsto žena nije zadovoljno svojom figurom, i priznaje da to nezadovoljstvo loše utiče na njihove odnose sa pratnerom. Naučnici kažu da neralnim kriterijumima kada je riječ o izgledu treba dodati i sve užurbaniji tempo života, tako da nije ni čudo što veze trpe.

Ako vam je neprijatno da se skinete pred partnerom, to nije razlog da izbjegavate seks. Ponekad problem rješava i kompletić seksi veša ili seksi spavaćica koja će prikriti 'problematične' djelove

Interesantno je da debljinu, odnosno sopstveni višak kilograma, kao problem doživljava svega desetak odsto muškaraca koji su učestvovali u istraživanju.

Ipak, najveći "ubica" strasti je umor - čak 72 odsto žena seks najčešće izbjegava zbog premora i velikog broja obaveza, a na drugom mjestu je činjenica da se "ne osjećaju privlačno".

"Žene su izložene stalnom pritisku da budu savršene na svim poljima, uključujući i fizički izgled, a to jednostavno nije realno, barem ne u svakom trenutku", kaže dr Ketrin Hud, profesor psihologije na Oksfordu.

Čak 13 odsto žena koje su učestvovale u istraživanju pristaje da vodi ljubav sa partnerom samo uz ugašeno svijetlo, a svaka deseta ne želi da proba neku novu pozu u seksu jer se brine da će joj mane u tom položaju doći do izražaja.

"Libido je satkan od kombinacije fizičkih, psiholoških i emotivnih faktora. Parovi moraju da rade na oživljavanju seksualnog života i razvijanju osjećanja bliskosti. Ako vam je neprijatno da se skinete pred partnerom, to nije razlog da izbjegavate seks. Ponekad problem rješava i kompletić seksi veša ili seksi spavaćica koja će prikriti 'problematične' djelove", kaže dr Hud.

Bonus video: