POZVANI I PREDSTAVNICI TUŽILAŠTVA I SUDSTVA

U toku sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Kusovac je rekao da je neizvjesno kada će se sjednica završiti, ali da će odmah po okončanju iste javnost upoznati sa detaljima
165 pregleda 0 komentar(a)
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Ažurirano: 01.04.2018. 17:17h

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost u toku je, kazao je "Vijestima" rukovodilac Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore, Srđan Kusovac.

On je dodao da je neizvjesno kada će se sjednica završiti, ali da će odmah po okončanju iste javnost upoznati sa detaljima.

Kako je ranije najavljeno, na sjednicu su pozvani predstavnici svih nadležnih državnih organa, prije svega tužilaštva i sudstva.

Direktor Uprava policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti, Jovica Rečević, podnijeli su ostavke u subotu zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Glavnog grada ove sedmice.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je da rezultati koje je policija postigla prošle godine u obračunu s kriminalnim grupama, nijesu bili garant da će se u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa.

"To je, po našim operativnim podacima, slučaj ubijenog Radivoja Jovanovića iz Podgorice. Uvjeravam vas da ćemo još snažnije nastaviti obračun s kriminalcima ne samo u Podgorici već i u svim crnogorskim gradovima", poručio je Nuhodžić.

Jovanović i Miloš Šaković ubijeni su u subotu centru Podgorice.

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su danas na Trgu nezavisnosti oko 12 sati, u centru Podgorice, kada je na njih pucao maskirani, za sada nepoznati, muškarac.

Dražen Čađenović (31) poginuo je u četvrtak oko 19 sati u Podgorici kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba.