Na Vučju poginuo osmogodišnji dječak

Dječak se, spuštajući se niz stazu, sudirao sa motornim sankama kojim je upravljao 18-godišnjak Petar B. Backović
357 pregleda 0 komentar(a)
Vučje, Foto: Slađan Blagojević
Vučje, Foto: Slađan Blagojević
Ažurirano: 13.03.2011. 17:49h

Osmogodišnji Nikšićanin Ognjen V. Sarić nastradao je danas oko podneva na skijalištu na Vučju, kada su ga udarile motorne sanke kojima je upravljao njegov sugrađanin Petar B. Backović (18).

Do tragedije je, prema riječima istražnog sudije Osnovnog suda Ljubiše Markovića, došlo kada se dječak spuštao skijama niz stazu, u njenom gornjem dijelu, dok je Backović sa sankama, čiji je vlasnik njegov otac Budimir, išao prema vrhu.

„Došlo je do direktnog sudara i dječak je preminuo nedugo nakon udara“, rekao je „Vijestima“ Marković, koji je naložio obdukciju tijela nastradalog dječaka.

„Vijestima“ je u Opštoj bolnici rečeno da je nesrećni dječak dovezen oko 13 sati, ali bez znakova života.

Backović je zadržan u stanici policije nikšićke PJ, odakle će danas ili sjutra, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Vijest o nesreći potresla je zaposlene i brojne posjetioce Ski-centra Vučje koji je, nakon rekonstrukcije, tokom cijele sezone bilježio rekordne posjete, dok spasioci, među kojima je i Petrov otac Budimir, nijesu bilježili teže povrede.

„Tragedija za sve, za čitav grad. Spasioci su dječaka odmah prevezli na dno staze i krenuli prema Nikšiću, dok su ih na Lukovu srela ambulantna kola, ali nije bilo pomoći“, rekao je „Vijestima“ jedan od zaposlenih na skijalištu koji je insistirao na anonimnosti.

Bonus video: