Razbijete najčešće predrasude o seksu

Istraživanje je pokazalo da da se žene zaista seksualno uzbude (potvrđeno mjerenjem testosterona iz pljuvačke) dok slušaju zvuk motora nekog Maseratija u poređenju sa nekim Jugom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2011. 13:30h

Dosta se priča o seksu, ali ipak neke laži i prevare dospijevaju do kreveta. Sada znamo da veličina njegove „aparature“ nema nikakve veze sa veličinom njegovog nosa, šake ili stopala, ali postoje i dalje neke besmislene pretpostavke koje nijesmo ispitali a često se spominju u neobaveznim razgovorima, prenosi b92.net.

Evo i koji su to mitovi, bukvalno, mitovi. 1. Hladan tuš ubija libido Smatra se, bez ikakve osnove, da hladan tuš ubija libido time što smanjuje nivo testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena. Nikada nije sprovedeno nijedno istraživanje koje je dalo ovakve sulude rezultate, naprotiv, britansko istraživanje tromboze je čak pokazalo da hladan tuš, odnosno, hladna voda, čak pospješuju libido time što povećavaju nivo hormona. Rezultat je još veće seksualno uzbuđenje nego prije. 2. Moć ljubavničkog pogleda O ovoj vrsti pogleda se govori još otkada je prvi put u romanima mastilo ostavilo traga, a poenta bi bila da su ljubavnici mogli da se gledaju u oči satima i da se iznova zaljubljuju, bez ikakvog osjećaja umora. Istina je da su istraživanja pokazala kako ovom metodom imate 50 odsto šansi da se zaljubite, dok ostalih 50 odlazi na bijes i nerviranje, čak i iritiranje sebe i partnera do svađe. 3. Seks u poodmakloj fazi trudnoće Dosta parova koji očekuju bebu se plaše da je ne povrijede pa se suzdržavaju seksa u posljednjem tromesečju. Sva istraživanja o seksu u ovom periodu trudnoće pokazuju da ne postoji nikakva šansa da povrijedite bebu, već da će sam porođaj biti mnogo lakši, brži i zdraviji. To je bapska priča da seks tada nije dobar za bebu. Čak i ljekari savjetuju da je potrebno održavati zdravu seksualnu vezu sa svojim partnerom sve do dana porođaja. 4. Ako mislite na nekog drugog tokom seksa to je loš predznak za vezu Da li ste znali da čak 90 odsto ljudi misli na nekog drugog tokom seksa sa svojim stalnim partnerom i to je sasvim normalno ponašanje u seksualnoj vezi. Većina misli na svoje prijatelje, susjede, kolege, a mali procenat (oko 25 odsto Kanađana, recimo) fantazira o imaginarnim osobama. Sve od Beti Bup do Dajen Lejn prolazi kroz glavu nebrojeno mnogo muškaraca već decenijama i to ne treba smatrati nikakvim prokletstvom ili lošim znakom za postojeću vezu. 5. Moderan mit o ženama i brzim automobilima Današnje žene će vam se uglavnom rugati ako ih pitate da li ih „lože“ brzi automobili jer u zelenoj eri u koju smo ušli, čak je i ženama više bitno da vozite neko „zeleno“ vozilo, nego koje štiti okolinu umjesto skupih, prebrzih i niskih automobila.

E, to je upravo taj mit. Zapravo, skorašnje istraživanje je pokazalo da da se žene zaista seksualno uzbude (potvrđeno mjerenjem testosterona iz pljuvačke) dok slušaju zvuk motora nekog Maseratija u poređenju sa nekim Jugom. Čak im ovaj posljednji daje isto uzbuđenja koliko i posmatranje naučnika u svojim odjelima kako se spremaju za eksperiment. I to je potvrđeno. 6. Rasa je odličan indikator njegove „muškosti“ Ne postoje nikakvi dokazi da ovo ima bilo kakve veze sa logikom, ali ni sa tim što su se neke rase vjekovima hvalisale kao potentnije. Iako će vam kuma sestre bivše devojke vašeg suseda reći da se zabavljala sa nekoliko košarkaša i da je mit moguće istina, istraživanje pokazuje potpuno drugačiju sliku. Njegov „paket“ nema baš nikakve veze sa rasom, religijom ili bojom. Najviše ima sa genetikom i njenim raspoloženjem na rođenju prema osobi u čije bokserice želite da zavirite. 7. Dosta seksa, brak i svinger Iako se smatra da kad siđete sa ludog kamena i budete sa nekim u braku neko vrijeme seks pada u vodu, možemo vam reći da to sasvim nema veze sa logikom. Istina je da vjenčane osobe koje žive zajedno imaju dosta više seksa nego prije, uglavnom jer žive zajedno i imaju više prilike (šanse su povećane od 25 do 300 odsto). Dalje, oni koji su u braku vjerovatno u prvih godinu dana premaše svoju cifru (ukupnu) nego čitavog života prije braka i broj je mnogo veći nego kod nekog slobodnog svingera. Međutim, postoji i činjenica da kako vrijeme prolazi, malo opada brojka nedjeljnog ili mjesečnog seksa, pa možete vratiti svoje prilike za seks ako se često udajete ili ženite. Česti razvodi i vjenčanja niiesu dobri iz mnogo razloga, ovo je bila samo ideja. 8. Seks svakih 7 sekundi Žene su ubijeđene da muškarci pomisle na seks svakih sedam sekundi, bar po jednom. Istina je da su muškarci toliko opterećeni uspjehom i mislima o novcu i poslu da ne mogu ni blizu toliko da se posvete ovoj temi. Samo polovina muškaraca (oko 54 odsto) pomisli na seks jednom dnevno, prema istraživanju na Kinsli institutu, dok 43 odsto pomisli na neku vruću fantaziju par puta nedjeljno. Nekih 4 odsto pomisli na seks jednom mjesečno, i to je neka jadna grupa. Ovo je samo jedan ženski šovinistički humor. 9. Preuranjena ejakulacija je poremećaj Nijedan muškarac neće obožavati trenutak kada ga okarakterišu kao onog koji prerano ejakulira, ali to apsolutno nije nepravilnost, a pogotovo ne poremećaj. Prosječan mujškarac može da izdrži 5.4 minuta prije nego što ejakulira, a to je podatak odavnina. Kasnije su muškarci morali da brže završe stvar, nije ostalo previše vremena za cvijeće i serenade. Trka protiv tiranosaurusa ga je natjerala da još više požuri, i zbog toga je anksioznost najveći razlog preuranjene ejakulacije.

Bonus video: