Pehar ostaje u Baru

Luka Bar je večeras u drugom polufinalu savladala Budućnost Zetatrans 3:1, pa je sigurno da pehar ostaje u Baru.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2011. 20:19h

U finalu ovogodišnjeg Kupa Crne Gore za odbojkašice igraće prošlogodišnji finalisti, Galeb i Luka Bar - nakon maksimalne pobjede Galeba, prošlogodišnjeg pobjednika, protiv Rudara, Luka Bar je večeras u drugom polufinalu savladala Budućnost Zetatrans 3:1, pa je sigurno da pehar ostaje u Baru.

“Nijesmo blistali protiv Budućnosti, bili smo nervozni, kao i naš rival, sve to zbog značaja utakmice. Ali, moram biti zadovoljan, jer smo iz takve igre izašli kao pobjednici. Prethodnih godina smo igrali dobro u polufinalu, ali smo finala, uglavnom gubili, pa ovoga puta, možda, bude drugačije.

U finalu nas, sigurno, očekuje otvorena utakmica sa Galebom. Za protivnika imamo prošlogodišnjeg osvajača duple krune, koji u svojim redovima ima dvije Amerikanke, zatim Mariju Jovanović, zvanično najbolju crnogorsku igračicu, a zadržali su gro ekipe od prošle godine, tako da uloga favorita, na papiru, pripada njima. Međutim, i mi igramo dobro, pa su, možda, šanse 50-50”, kazao je za “Vijesti” Vladimir Milačić, trener Luke Bar.

Prvi set je bio najneizvjesniji – Budućnost se držala do 4:4, ali je Luka Bar brzo nakon toga povela 10:6, a na drugom tehničkom tajm-autu je imala pet poena prednosti (16:11). Podgoričanke su priprijetile na 14:17, ali su Baranke sa četiri uzastopna poena otklonile sve dileme.

U drugom setu se do 12:12 igralo poen za poen, a onda je Luka Bar do drugog tehničkog-tajm-auta stekla tri poena prednosti (16:13). Budućnost se, međutim, vratila, izjednačila na 17:17, i do kraja seta trajala je rezultatska klackalica, pri čemu su oba tima imala po dva poena prednosti. Na 23:23, Vujadinović je realizovala prvi napad, a onda je izjednačenje u setovima donijela Rosićka blokom.

Luka Bar je na početku trećeg seta povela 4:0, a kada je povela 14:7 činilo se da Budućnosti prijeti potop u ovom setu. Ipak, Podgoričanke su iskoristile opuštanje Baranki da se približe na 20:23, ali za više nijesu imale snage.

Najzad, Budućnost je bolje počela četvrti set, povela je 5.3, vodila do 9:7, a onda je Luka Bar uhvatila priključak i do sredine seta se igralo poen za poen. Serijom 3:0, Luka Bar je povela 18:14, i time prelomila i ovaj set, samim tim i meč. Istina, Budućnost uspjela da se približi u finišu seta, kod 20:22, ali su Šofranac i Bakić sa dva uzastopna poena odbile napad rivala..

Finale je na programu sjutra od 20 časova.

Budućnost Zetatrans - Luka Bar 1:3 (16:25, 25:23, 22:25, 21.25)

Podgorica - Gimnazija „Slobodan Škerović“. Gledalaca: 200. Sudije: Vučković (Budva) i Vujošević (Podgorica).

Budućnost Zetatrans: Raičević, Škerović 2, Bratić 11, Bajić 3, Bojović 3, Mihailović, Bečić, Peruničić 11, Rosić 3, Taušan 1, Mićanović, Vujadinović 22.

Luka Bar: Perović , Vuksanović, Milivojević 1, Šofranac 24, Milović 10, Dabić 8, Hadžisalihović 11, Bakić 9, Tošić, Milivojević, Šuster 4, Stojanović 4.

Bonus video: