Galeb prvi finalista

Galeb će u finalu protiv boljeg iz drugog polufinala Luka Bar - Budućnost Zetatrans, koje počinje u 19 časova.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2011. 17:58h

Prema očekivanjima, Galeb je prvi finalista Kupa Crne Gore - izabranice Luke Tijanića savladale su večeras u podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“ ekipu Rudara sa maksimalnih 3:0, za 62 minuta efektivne igre, u prvoj utakmici polufinala, pa se sjutra u finalu braniti trofej osvojen prošle godine u Baru.

Galeb će u finalu protiv boljeg iz drugog polufinala Luka Bar - Budućnost Zetatrans, koje počinje u 19 časova.

„Danas nismo blistali, pogotovo na prijemu servisa. Međutim, možda je to dobar znak pred sjutrašnje finale. Ko god nam bude rival u finalu, očekuje nas teška utakmica, jer su i Luka Bar i Budućnost skup kvalitetnih pojedinaca. Mi imamo teret više jer branimo trofej, pa ćemo igrati pod dodatnim pritiskom. Mi ćemo se boriti i pružiti maksimum kako bismo pokušali da trofej u Kupu zadržimo u našim vitrinama“, kazao je za „Vijesti“ Luka Tijanić, trener Galeba.

U prvom setu se igralo poen za poen do 10:10, nakon čega je Galeb serijom 5:0, na servis kapitena Marije Jovanović, otišao na 15:10. Rudar je, međutim, uspio da se vrati i izjednači na 17:17, a onda je držao priključak do 19:20. Ipak, jedna greška Milane Rovčanin i kontra Jovanovićeve omogućile su Galebu da povede 22:19, i time prelomi ovaj set.

Drugi set obilježili su preokreti. Rudar je krenulo silovito, i serijom 8:0, na servis Milene Rovčanin, nas prvom tehničkom tajm-autu je vodio 8:1. Tu su, međutim, Pljevljanke stale, jer je Galeb na drugom obaveznom odmoru vodio 16:11, zahvaljujući odličnim serijama na servisu prvo Marije Jovanović, a potom Jelene Cvijović. Galeb je tu prednost rutinski sačuvao do kraja seta za vođstvo od 2:0.

U trećem setu dileme nije bilo, iako je Rudar na startu poveo 4:2. Do prvog tehničkog tajm-auta Galeb je preokrenuo vođstvo u svoju korist (8:4), istu prednost je prošlogodišnji osvajač duple krune imao i na drugom obaveznom odmoru (16:12), a kod 20:13 je bilo jasno da će sva priča biti završena u tri seta...

Galeb - Rudar 3:0 (25:21, 25:19, 25:16)

Podgorica - Sala Gimnazije „Slobodan Škerović“. Gledalaca: 70. Sudije: Simonovska, Beljkaš (Bar).

Galeb: Nikolić, Vojinović, Đukić, Rosić, Tapušković 1, Šćepanović, Cvijović 9, Vulević, Jovanović 21, Medojević 10, Di Đirolamo 4, Broski 10.

Rudar: Loncović , Gačević, Milinković 2, Ostojić, Rovčanin 9, Veljković 4, Marković 1, Lečić, Džaković 11, Beljkaš, Damljanović, Pupović.

Bonus video: