Dr Knežević se kaje, Kuljača je trebalo da ostane u bolnici

“Utvrđujemo da li je bilo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa današnjim pisanjem “Vijesti”, kazala je Ranka Čarapić.
217 pregleda 0 komentar(a)
Nikolić i Čukić, Foto: Luka Zeković
Nikolić i Čukić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.03.2011. 08:25h

Da bi se utvrdilo ima li zloupotebe službenog položaja, zamjenik specijalnog tužioca Lidija Vukčević uzela je juče izjave od osam neurologa, koji su na čelu sa šeficom, direktoricom klinike Kliničkog centra dr Mirjanom Čukić potpisali konzilijarani izvještaj kojim se preporučuje dalje praćenje u bolničkim ili kućnim uslovima zdravstvenog stanja gradonačelnika Budve Rajka Kuljače.

Izjavu je dala i direktorica Klinike za kardiologiju Božidarka Knežević, koja je ne znajući za taj izvješta, otpustila pacijenta iz bolnice.

“Utvrđujemo da li je bilo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa današnjim pisanjem “Vijesti”, kazala je za naš list Ranka Čarapić, vrhovna državna tužiteljka.

Nekoliko neurologa, sa kojima su “Vijesti” kontaktirale, potvrdilo je da je tužiocu ponovilo svoj stav iz izvještaja objavljenog u dnevniku da Kuljaču, zbog povećanog rizika o novih neuroloških problema, treba pratiti, ali kod kuće ili u bolnici.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: