Vitomir Bajić izručen Italiji zbog sumnje za šverc kokaina

Bajić je uz jake mjere policijskog obezbjeđenja iz spuškog Istražnog zatvora, prebačen do aerodroma, odakle je redovnim linijom "Montenegro erlajnz", odletio za Rim.
499 pregleda 0 komentar(a)
Vitomir Bajić, Foto: Arhiva Vijesti
Vitomir Bajić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.03.2011. 13:40h

Državljanin Srbije i BiH Vitomir Bajić (43), koji je u novembru prošle godine uhapšen u Budvi po potjernici italijanske biroa Interpola, zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina iz Južne Amerike, izručen je toj zemlji.

Bajić je jutros uz jake mjere policijskog obezbjeđenja, u konvoju od nekoliko vozila, iz spuškog Istražnog zatvora, prebačen do podgoričkog aerodroma, odakle je redovnim linijom crnogorskog avioprevoznika "Montenegro erlajnz", odletio za Rim.

Pored Bajića, u Budvi je, takođe, po istoj potjernici uhapšen i Srpko Klisura (28), koji je prije nekoliko dana izručen Italiji.

Osim njih dvojice, u Pljevljima je u akciji "Loptice" uhapšen Duško Šarić, kojeg Italija sumnjiči da je, zajedno sa bratom Darkom, koji je u bjekstvu, kao i Milanom Milovcem zvanim Cigla i Nikolom Dimitrijevićem zvanim Džoni u prvoj polovini januara 2009. godine u italijanskom gradu Livinjo dogovarao nabavku, skladištenje i prevoz 225 kilograma kokaina.

Protiv Duška Šarića se vodi postupak u tužilačkom Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina i nalazi se u bjelopoljskom Istražnom zatvoru.

Bonus video: