Požar u stambenoj zgradi u Budvi, povrijeđen Bratislav Kokolj

Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, dok je ekipa Elektrodistribucije provjeravala da do požara nije došlo uslijed varničenja na instalacijama.
261 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2011. 12:13h

Gust crni dim i panični glasovi probudili su jutros u cik zore, oko 5.20 časova stanare zgrade u naselju Velji Vinograd, nakon što je požar zahvatio ulazna vrata i širio se stepenicima trospratnice.

Jedna od stanara, poznati novinar Bratislav Bato Kokolj, koji živi na prvom spratu, zadobio je opekotine drugog stepena na šakama, a ostali stanari su prošli bez povreda, izuzev činjenica da su se mnogi od njih nagutali dima.

Izgaravljeni zidovi ulaza, potpuno uništeni ulazni hol, izgorjeli motorcikl, stravična je slika, koja je ostala nakon vatrene stihije koja je gutala sve pred sobom.

"Čuo je glasove i odmah je istračao. Čim je otvorio vrata dim je ušao u stan. Nije se vidio prst pred okom. Dohvatio se za gilender i zadobio opektoni. Pokušao je da dozove komšije" ispričala je njegova ćerka Sandra Radulović koja je navela da je Bato hospitalizovan, te da se dobro osjeća.

Osjetio sam dim, priča jedna od stanara, i otovrio vrata, što je bilo kobno, uspio sam samo da dođem do telefona i pozoven vatrogasce, koji su odmah stigli na lice mjesta.

Ekipa vatrogasaca koja je stigla za nepunih tri minuta na lice mjesta, zatekla je jeziv prizor.

"Stanari su bili na balkonima. Nijesmo znali šta se dešava, odakle je izbio požar. Strahovali smo da požar bukti iz nekoga stan. Imajući u vidu da je prozor na hodniku na trećem spratu bio otvoren. Stvorio se takozvani ventilacioni požar, dim i vatra su sa prizemlja išli direktno na treći sprat i kao kroz dimnjak. Odmah smo ugasili vatru na prizemlju i krenuli da spašavamo ljude" ispričao je za "Vijesti" načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić.

On je dodao da je otežavajuća okolnost bila ta što je dim bukvalno ispunio cijeli hodnik.

"Bila je prava drama, nijesmo mogli ništa da vidimo. Uzeli smo boce sa kisoenikom i izvlačili djecu iz stanova, a ostalima savjetovali da zatvore vrata i ostanu na terasama. Provjeravali smo stan po stan, i nakon toga vijdeli da je vatra najvjerovatnije buknula u ulaznom holu. Naime pretopostvalja se da je zapaljen motocikl koji je bio u holu, i onda se vatra prenijela na ulazna PVC vatra, a potom zahvatila cijeli hol" ispričao je Šljukić.

On je naveo da je pričinjena znatan materijalna šteta, jer će mnogi stanari morati da kreče svoje stanove u kojima je dim prodro.

Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, kako bi uzmala otiske da vidi da li je požar podmetnut, dok je ekipa Elektrodistribucije provjeravala da do požara nije došlo usled varničenja na instalacijama.

Galerija

Bonus video: