Lara Kroft se vraća na veliko platno

Prva dva filma sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi su među najuspješnijim ekranizacijama videoigara, sa zaradom od preko 400 miliona dolara.
0 komentar(a)
Lara Kroft, Foto: Rojters
Lara Kroft, Foto: Rojters
Ažurirano: 10.03.2011. 19:12h

Heroina jedne od najpopularnijih video igara iz 1990-ih, Lara Kroft, ponovo se vraća na veliko platno, prenose holivudski mediji.

Producent Grejam King i njegova kompanija GK Films, otkupili su prava na franšizu "Pljačkašica grobova" i sada planiraju da snima nove avanture Lare Kroft od kojih bi prva u bioskope stigla 2013. Scenarista još nije angažovan, a izvori u GK Filmsu navode da je moguće da će planirani filmovi biti prednastavci. Cilj su "smjele nove avanture za mladu i dinamičnu Laru Kroft", kazao je taj izvor.

Ko će glumiti junakinju priče, arheologa Laru Kroft, još nije poznato, ali je gotovo izvjesno da to neće biti glumica prethodnih epizoda, Anđelina Džoli. Naime, reditelj je raspisao audiciju za novu glumicu, a šuška se kako uloga Anđelini neće biti ponuđena zbog toga jer je prestara, a ne zbog visokih honorara koje je počela da dobija u posljednjih nekoliko godina.

Prema nagađanjima pojedinih medija, najozbiljniji kandidat za ulogu Lare Kroft je seksipilna Olivija Vajld. Zgodna Amerikanka glumila je u filmovima Tron: Legacy i 72 sata. Ljubitelji TV-serija prepoznaju je po ulozi doktorke Remi iz serije Dr. House. Tomb Raider je još jedna od najpopularnijih videoigara na svijetu, a njen novi nastavak izlazi krajem godine.

Prva dva filma sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi su među najuspješnijim ekranizacijama videoigara, sa zaradom od preko 400 miliona dolara.

Bonus video: