Đonbaljajev rođak ne da nalog

Zahvaljujući sekretaru sekretarijata za inspekcijske poslove Ismetu Đonbaljaju, propao pokušaj da se riješi problem na stadionu FK Gusinje. Kanal je zatrpan ali su i dalje problem kanalizacione cijevi koje su ostale u njemu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2011. 16:44h

Jučerašnji pokušaj da se problem iskopanog kanala za odvod fekalne kanalizacije na stadionu FK „Gusinje“ nakon 18 dana riješi nije uspio, jer sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Plav Ismet Đonbaljaj nije htio da izda nalog za taj posao.

Mehanizacija koja je trebalo da izvadi cijevi duge 70 metara i zatrpa kanal povučena je sa stadiona nekoliko minuta nakon što je došla na teren koji su juče obezbjeđivali službenici ispostave policije Plav ali uzaludno, jer radovi nijesu ni započeti.

Ostali rođaci prijetili radnicima

Osim toga, kako je kazao komunalni policajac Husnija Nikočević, momku koji je upravljao mehanizacijom prijetili su članovi porodice Tahira Đonbaljaja, govoreći mu, kako je rekao, da će sve što bude radio bez naloga biti njegova odgovornost.

Nikočević je kazao „Vijestima“ da je prethodno razgovarao sa gradonačelnikom Skenderom Šarkinovićem i glavnim administratorom Ademom Miljušem i da su dogovorili da teren mora da se vrati u prvobitno stanje.

“Međutim, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove nije htio da mi da nalog za izvršenje. Obavijestio sam Miljuša o tome i prijetnjama Đonbaljaja momku koji je upravljao mašinama. Tražio sam od njega da obezbijedi nalog od sekretara Đonbaljaja, koji me zvao prije toga i kazao da to ne radim i da ne preduzimam nikakve mjere“, kazao je Nikočević.

“Vijesti“ su pokušale da stupe u kontakt sa sekretarom Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Plav Ismetom Đonbaljajem, ali je, nakon predstavljanja novinara, kratko rekao da je na stastanku i prekinuo vezu.

Ismet Đonbaljaj je ranije „Vijestima“ rekao da je rješavanje tog problema u toku i da će se vrlo brzo naći pravo rješenje.

Na kraju je Tahir zatrpao kanal

FK “Gusinje” juče je bio zatrpan zemljom koja je danima stajala iznad njega. Prema informacijama “Vijesti”, kanal su tokom večeri, u srijedu, zakopali članovi porodice Tahira Đonbaljaja. U vrijeme kada su policija i mehanizacija juče bili na terenu, nijedan član Upravnog odbora FK „Gusinje“ nije se pojavio na stadionu.

Bonus video: