Kubicino stanje sve bolje

Kubica se trenutno nalazi u bolnici Santa Korona u Pjetra Ligureu, u Italiji, gdje je smješten odmah poslije udesa
0 komentar(a)
Robert Kubica, Foto: REUTERS
Robert Kubica, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.03.2011. 13:15h

Stanje vozača Formule 1 Roberta Kubice sve je bolje, ali je nezahvalno prognozirati kako će teći oporavak - izjavio je Rikardo Ćekareli, klupski ljekar Lotus Renoa, tima za koji vozi Kubica.

Kubica se teško povrijedio na reliju u Italiji, kada je zadobio teške povrede noge, ruke i šake. Od tada je tri puta operisan, a u pitanju je bilo i da li će ruka moći da se spase.

Kubica se trenutno nalazi u bolnici Santa Korona u Pjetra Ligureu, u Italiji, gdje je smješten odmah poslije udesa. Pred njim je dug period rehabilitacije, a iako nikakve dalje operacije nijesu planirane, ne može da se predvidi kada će moći da se vrati na stazu.

Niko ne može da odgovori na pitanje kada i kako će se Robert vratiti jer možemo samo da kažemo da su hirurzi odradili odličan posao i da je on veoma jak i da se dobro oporavlja. Ali, tu je i treći faktor, a to je priroda. Da li će po tom pitanju biti sve dobro, ne možemo da kažemo. Kao ni da li će se vratiti brzo ili ne. To su pitanja na koja je nemoguće dati odgovor. Ali, imamo dva pozitivna aspekta: odličan rad doktora i Roberta, koji je veoma jak. To je jedino što je sigurno u ovom trenutku”, istakao je Ćakareli. On je takođe rekao da poljski vozač može da pomjera svih deset prstiju ruku i da se njegov dan sastoji od terapija i jednostavnih vježbi na stolici i krevetu.

Bonus video: