Teofil Pančić i Miljenko Jergović sjutra u Gradskoj knjižari

Svoje kritičke i analitičke tekstove objavljivali su u brojnim listovima i časopisima iz Srbije i inostranstva.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2011. 16:00h

U okviru Zimskog salona knjige, sjutra će se u 21 sat u Gradskoj knjižari publici predstaviti Miljenko Jergović i Teofil Pančić, dok će medijator večeri biti urednica Nove knjige Jelena Krsmanović.

Miljenko Jergović rođen je u Sarajevu, gdje je diplomirao filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu.

Njegov književni talent prepoznat je još prvom pjesničkom zbirkom "Opservatorija Varšava" objavljenom 1988. godine, za koju je dobio Goranovu nagradu i nagradu Mak Dizdar.

Njegova prva, najpoznatija i najuspješnija zbirka pripovijetki o haotičnoj svakodnevici života u zaraćenoj Bosni i Hercegovini “Sarajevski Marlboro”, objavljena 1994. godine, osigurava mu međunarodno priznanje.

Djelo je nagrađeno nagradom za mir Erika-Marije Remarka i nagradom Ksaver Šandor Gjalski.

Otada objavljuje pripovijetke, eseje i romane različite tematike, kao i kolumne i članke u brojnim izdanjima s područja bivše Jugoslavije.

Teofil Pančić je srpski novinar, kolumnista i književni kritičar koji svoje tekstove objavljuje u beogradskom nedjeljniku “Vreme”.

Svoje kritičke i analitičke tekstove objavljivao je u brojnim listovima i časopisima iz Srbije, sa ex-jugoslovenskog područja, kao i u publikacijama iz Sjedinjenih Američkih

Država, Rusije i više evropskih zemalja.

Bio je urednik nedjeljnika “Vreme” i radio kao politički komentator Radija Slobodna Evropa.

Bonus video: