Đonbaljaj neće da zatrpa kanal na stadionu

Problem oko prokopanog kanala za odvod fekalne kanalizacije na stadionu FK Gusinje još nije riješen, a “izvođač radova” Tahir Đonbaljaj još nije ispoštovao naredbu Komunalne policije da stadion vrati u prvobitno stanje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2011. 18:00h

Komunalni policajac Husnija Nikoćević „Vijestima“ je kazao da je nakon prijave odmah napravio inspekcijski nadzor i naložio Đonbaljaju da pribavi potrebnu dokumentaciju za izvođenje radova, ali da on to nije uradio.

„Kada sam otišao da sačinim prvi zapisnik vezano za inspekcijski nadzor, Đonbaljaj je na pitanje ima li potrebnu dokumentaciju kazao da nema. Nakon toga, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Ismet Đonbaljaj izašao je na teren sa predstavnicima kluba, ali bez prisustva Komunalne policije.

Konstatovali smo da je dužina prokopanog kanala 70 metara i da je postavljena cijev za odvod fekalne kanalizacije. Kanal je zatrpan u dužini od oko 40 metara. Potom smo obavili inspekcijski nadzor 26. februara i sačinili zapisnik, ali Tahir Đonbaljaj nije htio da ga potpiše, prigovarajući da to nije njegova kanalizacija i da on nije izvođač radova.

Već 1. marta je otkucan zapisnik kojim se naređuje da Đonbaljaj u roku od tri dana ukloni cijevi i teren vrati u prvobitno stanje, ali rješenje koje mu je dostavljeno 2. marta nije htio da primi, uz konstataciju da nijedan zapisnik do sada nije dobio. Naravno da je od nas dobio svaki zapisnik“, kazao je Nikočević.

On je dodao da će Komunalna policija izaći na lice mjesta i da će, ako Đonbaljaj ne bude vratio teren u prvobitno stanje, podnijeti protiv njega prekršajnu prijavu.

Đonbaljaj nije htio da komentariše Nikočevićeve navode ali je najavio da “za cjelokupnu javnost priprema izjavu u kojoj će biti riječi o svemu”.

Ismet Đonbaljaj kazao je “Vijestima” da je proces u toku i da će “uskoro problem biti riješen na najbolji mogući način”.

Baljidemaj napušta Demokratski savez

Savjetnik za uređivanje biračkih spiskova u Opštini Plav Šaban Baljidemaj napušta Demokratski savez Crne Gore. On je bio član OO DS u Plavu, a prvi čovjek je Tahir Đonbaljaj. Baljidemaj je kao razlog naveo činjenicu da ga članovi tog odbora smatraju krivcem za loše izborne rezultate na prethodnim izborima. On je za “Vijesti” kazao da su “Đonbaljaji u toj partiji preuzeli sve čelne funkcije, kao da drugi građani nijesu uopšte glasali za tu partiju”.

„Na sjednici OO DS održanoj prije dva dana, članovi OO su me optužili za pad glasačkog tijela na posljednjim lokalnim izborima, te da moja porodica i ja nijesmo glasali DS, što apsolutno nije tačno i zato i napuštam partiju”, kazao je Baljidemaj.

On je rekao da je, “s obzirom na to da je OO DS Plav izgubio dosta glasova, ipak najviše dobilo bratstvo Đonbaljaj”. Baljidemaj je dodao da su “Đonbaljaji preuzeli sve čelne funkcije za koje su se preko partije izborili, a to su direktor JP Komunalno Plav, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, opštinska izborna komisija, Sekretarijat za urbanizam i uređenje prostora, Komisija za utvrđivanje konflikta interesa, te humanitarna organizacija “Alpet Shiptare”.

“Mislim da je ovo dokaz šta je uzrok pada glasačkog tijela u opštini”, rekao je Baljidemaj. Na pitanje da li misli da je Đonbaljaj namjerno prokopao kanal preko stadiona, Baljidemaj je odgovorio da “ne vjeruje”.

“On odlično poznaje zakonsku regulativu i zna da mu je za taj posao potrebna određena dokumentacija. Ako je to njegov privatni posao, on je u stanju da i to uradi“, tvrdi Baljidemaj. Predstavnici plavskog DS-a su kazali da će naknadno izdati saopštenje povodom tog slučaja.

Bonus video: