Apelacioni sud: Vukomir D. Marković nije ubio komšiju

U početku se mislilo da je starac izvršio samoubistvo, ali je ubrzo utvrđeno da je ubijen iz vatrenog oružja i za to je optužen Marković.
179 pregleda 0 komentar(a)
vukomir markovic, Foto: Arhiva Vijesti
vukomir markovic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.03.2011. 16:21h

Apelacioni sud u Bijelom Polju potvrdio je oslobađajuću presudu Vukomiru D.Markoviću (44), veterinaru iz Pljevalja, za ubistvo sugrađanina Ljubomira Dujovića (76).

Markoviću je na prethodnom suđenju bila izrečena bezbjedonosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

On se teretio da je 2. septembra 2006. u pljevaljskom selu Meljak ubio komšiju Dujovića, tako što je u njega iz automatske puške ispalio više metaka, od kojih ga je 12 pogodilo u glavu, leđa, stomak i nogu. Beživotno Dujovićevo tijelo pronašla je komšinica.

U početku se mislilo da je starac izvršio samoubistvo, ali je ubrzo utvrđeno da je ubijen iz vatrenog oružja i za to je optužen Marković koji je bio u bjekstvu. Za njim je izdata Interpolova potjernica i otkriven je i uhapšen novembra 2007. u Bocvani u Africi. U februaru 2008. isporučen je crnogorskim pravosudnim organima.

Marković se na suđenju branio da nema nikakve veze sa krivičnim djelom koje mu je stavljeno na teret 0što je, argumentovanim dokazima, potvrdio i njegov advokat Obrad Pavićević.

Bonus video: