Bijelo Polje: Oduzeto oružje i municija, maloljetnik putem Facebook-a pokušao da proda pištolj?

Juče su u istom gradu, policajci izvršili pretres stana i drugih prostorija u vlasništvu V.R. i tom prilikom su od N.R. oduzeli pištolj CZ kalibra 9mm i pet metaka istog kalibra, kao i vazdušnu pušku Quatro 125, kalibra 4,5 mm
300 pregleda 0 komentar(a)
oružje i municija Bijelo Polje, Foto: Uprava policije
oružje i municija Bijelo Polje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 30.03.2018. 08:10h

Bjelopoljska policija oduzela je, pretresima ne četiri lokacije juče, tri pištolja, vazdušnu pušku i municiju, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Bijelo Polje su juče, postupajući po saznajima da maloljetni N.Š. putem društvene mreže Facebook pokušava da proda pištolj „CZ“, tzv. tetejac, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Bijelom Polju pribavili naredbu od nadležnog sudije za istragu na osnovu koje su izvršili pretres kuće u kojoj maloljetnik stanuje. Prilikom pretresa od njegovog srodnika M.Š. oduzet je pištolj „Walter“ u ileglanom posjedu. Pošto pištolj koji je maloljetnik, sumnja se, pokušavao da proda putem Facebook-a nije pronađen, došlo se do saznanja da pištolj u stvari pripada bliskom rođaku maloljetnika, P.Š. Izvršen je pretres i kuće P.Š. kojim je pronađen i od ovog lica oduzet navedeni pištolj, „CZ“ – tetejac, cl. 7,62 mm, takođe u ilegalnom posjedu", navodi se u saopštenju.

Juče su u istom gradu, policajci izvršili pretres stana i drugih prostorija u vlasništvu V.R. i tom prilikom su od N.R. oduzeli pištolj CZ kalibra 9mm i pet metaka istog kalibra, kao i vazdušnu pušku Quatro 125, kalibra 4,5 mm.

Kako su kazali iz policije, o oduzetom oružju i municiji je obaviješten nadležni tužilac Osnovnog suda Bijelo Polje, koji će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Bonus video: