ADMIR ŠABOTIĆ

Tužio ministra Numanovića zbog rođačkog zapošljavanja

"Oni su primili ljude mimo konkursa i konkurs je bio čisto formalan da se odradi, da se zadovolji ta pravna forma", rekao je Šabotić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2011. 20:10h

Bjelopoljac Admir Šabotić tužio je ministra rada i socijalnog staranja Suada Numanovića zbog navodnog nepotizma i povrede ravnopravnosti u zapošljavanju, javlja Televizija Vijesti.

Šabotić tvrdi da je odbijen na konkursu za posao u Domu starih u Bijelom Polju, zato što je Numanović tamo zaposlio bliske rođake.

Šabotić kaže da je jedan od nekoliko stotina obespravljenih kandidata za prijem u radni odnos u Domu za stare.

On je podnio krivičnu prijavu i protiv Numanovićeve zamjenice Snežane Mijušković, koja je ujedno i v.d. direktora Doma.

U krivičnoj prijavi, Šabotić tvrdi da je povrijeđena ravnopravnosti pri zapošljavanju, te da su na konkursu primljeni oni koji nisu ni učestovali u njemu.

Brat, dvije snahe, dva zeta...

"Oni su primili ljude mimo konkursa i konkurs je bio čisto formalan da se odradi, da se zadovolji ta pravna forma", rekao je Šabotić.

Ministar Numanović tvrdi da nije učestovao u prijemu radnika u Dom ali i da je poštovana zakonska procedura.

"U jednoj zakonskoj proceduri vršilac dužnosti zajedno sa predstavnicima lokalne zajednice i centra za socijalni rad iz B ijelog Polja je izvršio u zakonskim okvirima prijem određenog broja radnika na određeno vrijeme.To je zakonska mogućnost".

Šabotić međutim u krivičnoj prijavi optužuje ministra za nepotizam.

"Pošto nije bilo nikakvih testova, nikakve provjere radnih sposobnosti ja sam u posjedu nekih imena koje ne bih danas da iznosim, imena koja su u rođačkoj vezi sa ministrom i smatram da je jedini kriterijum bio za primanje u staračkom domu partijska pripadnost i rođačko-kumovske veze", rekao je Šabotić.

Mijuškovićeva se sedmicama ne pojavljuje u Domu

Na pitanje TV VIjesti, da li je sitina da u Domu rade Numanovićevi brat, dvije snahe,dva zeta i dva bliska rođaka, ministar je odgovorio:

"Ja sam rekao da nijesam ni slučajno učestovao u prijemu ovih radnika. Daleko je to od te istine ali ponavljam ja nijesam učestovao ni tad ni u bilo kakvim primanjima, bilo kakvih radnika".

U prijavi Osnovnom državnom tužilaštvu Šabotić predlaže da se prikupi sva potrebna dokumentacija oko oglasa i prijema radnika i da se pokrene krivični postupak protiv odgovornih u staračkom domu i ministra Numanovića a konkurs proglasi ništavnim.

Dom za stare u Bijelom Polju počeo je s radom prije dva mjeseca. TV Vijesti Šabotićeve navode u Domu nije mogla provjeriti, jer su im rekli da v.d. direktorka Mijušković već više sedmica nije se tamo pojavljivala.

Galerija