KUP ZA ODBOJKAŠE

Sve jasno, pehar opet ide u Budvu

Budućnost je apsolutni favorit protiv Jedinstva, kao što je Budvanska rivijera već viđeni osvajač trofeja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 22:54h

Uoči sjutrašnjeg starta finalnog turnira Kupa Crne Gore za odbojkaše, u sali Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici, jedina nepoznanica trajala je tokom današnjeg dana - da li će se na turniru pojaviti Jedinstvo. U bjelopoljskom klubu, naime, muku muče sa finansijama, pa je dolazak u Podgoricu bio pod znakom pitanje, jer je trebalo naći oko 800 eura (500 eura na ime podjele troškova finalnog turnira, kao što je slučaj i sa ostalim ekipama, te još barem 300 eura za prevoz i ishranu za jednodnevni “izlet” do glavnog grada Crne Gore). Ipak, iz Jedinstva su večeras obavijestili komesara za takmičenje Rajka Tijanića da će doći na megdan Budućnosti u polufinalu.

Sve ostalo je jasno – Budućnost je apsolutni favorit protiv Jedinstva, kao što je Budvanska rivijera već viđeni osvajač trofeja.

- Naše ambicije su i prije početka sezone bile finale Kupa i prvenstva. U finalu se igra jedna utakmica, a najbitnije je da mi odigramo najbolje što možemo, da odbojkaška javnost bude zadovoljna utakmicom. Finale Kupa je jedno od dva takmičenja za koja se vrijedi potrošiti, za to se radi čitavu godinu. Malo nas poremetio poraz od Studentskog centra, koji je došao zbog naših problema, naših glava. Svi moramo da razmišljamo o jednom cilju, i mislim da ekipa u dosadašnjem toku sezone nije pokazala svoj maksimu. Finale Kupa je prilika da to uradimo – kaže za “Vijesti” Zoran-Beli Vukčević, trener Budućnosti, koji je u proteklom periodu imao puno problema zbog povreda Kažića, Đukića, Hamzagića i Rašovića, ali će svi oni biti u sastavu.

Domaći trofeji se podrazumijevaju

Nakon eliminacije iz Lige šampiona, domaćin trofeji za Budvansku rivijeru se podrazumijevaju, samim tim i pobjeda u polufinalu protiv Studentskog centra.

- Prvi naš cilj na domaćoj sceni je Kup, i to smatram vrlo važnim ciljem. Mislim da smo ovo vrijeme iskoristili da osvježimo ekipu i što bolje se pripremimo za odbranu trofeja. Očekuju nas utakmice sa Studentskim centrom, i u finalu protiv Budućnosti, pored nas najboljih ekipa u Crnoj Gori. Oba naša protivnika u posljednje vrijeme su pokazala zavidnu formu i jedan kvalitet više u odnosu na jesenji dio prvenstva, tako da očekujem kvalitetnu odbojku. Naše ambicije su velike, branimo trofej, imamo i ulogu favorita i uradićemo sve da tu ulogu opravdamo – kaže za „Vijesti“ trener Budvana Veselin Vuković, i dodaje da je „zdravstveni bilten dobar, te da će u ove dvije utakmice šansu dobiti svi igrači.

Studentski centar je u finšu sezone savladao Budućnost, dobio na samopouzdanju, ali ih u polufinalu, objektivno, očekuje nemoguća misija.

- Plasman na finalnom turniru Kupa za naš klub je realan rezultat, koji nam je ujedno bio i obaveza u našim planovima i ciljevima na početku sezone. Nijesmo imali sreće na žrijebu, izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika za polufinale, Budvansku rivijeru, koja je apsolutni favorit ne samo za ovaj meč, već i za osvajanje ovog trofeja. Naše utakmice u ligaškom dijelu su jasno pokazale da su Budvani u ovom trenutku mnogo kvalitetniji tim, sa velikim brojem internacionalaca i reprezentativaca, tako da oni sa pravom glase za velikog favorita. Sa druge strane, moram da istaknem da se nakon pobjede protiv Budućnosti nalazimo u jako pozitivnoj atmosferi. Mislim da smo u prethodne dvije sedmice sve uradili i maksimalno se pripremili za ovako značajnu utakmicu, tako da s pravom očekujem da će moji igrači pokazati svoj kvalitet i potencijal koji nesumljivo posjeduju, protiv rivala koji nas stimulise i inspiriše – kaže za „Vijesti“ Miloš Mitrović, trener Studentskog centra, koji može da računa na sve igrače.

Uoči finalne utakmice Kupa Milanu Jurišiću, srednjem blokeru Budvanske rivijere, biće uručeno priznanje za najboljeg igrača Crne Gore u 2010. godini.

RASPORED

Subota

Polufinale

Budućnost – Jedinstvo (16.30)

Budvanska rivijera – Studentski centar (18.30)

Nedjelja

Finale – 17.30

Dosadašnji pojednici

2007. - Budućnost

2008. - Budućnost

2009. - Budućnost

2010. - Budvanska rivijera

Preporučujemo za Vas