"Ratovi zvijezda" u bioskopima u 3D verziji

Ako bioskopska publika dobro prihvati film, i ostale epizode će se u razmacima od godinu dana pretvarati u 3D format i naći se na biokopskim platnima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 18:38h

Prva epizoda 3D verzije kultne filmske franšize, „Ratovi zvijezda - Fantomska prijetnja“, naći će se u bioskopima u februaru 2012. godine, najavio je studio „20th Century Fox“

Ova epizoda trenutno se nalazi u procesu konverzije u 3D format, u kom će se prikazivati.

Kako najavljuju iz studija „Fox“, ako bioskopska publika dobro prihvati film, i ostale epizode će se u razmacima od godinu dana pretvarati u 3D format i naći se na biokopskim platnima.

Popularni američki blokbaster ,„Ratovi zvijezda“ (Star Wars) je kreirao producent i reditelj Džordž Lukas.

On je izjavio kako već duže vreme razmišlja o vraćanju „Ratova zvezda“ u bioskope. Inspiracija za ovaj projekat bio mu je film "Avatar".

Prvi film franšize, „Nova nada“, izašao je 1977.godine, i postao svjetski popularan fenomen , te su ga u trogodišnjim intervalima pratila dva nastavka: „Imperija uzvraća udarac“ i „Povratak Džedaja“.

Šesnaest godina nakon posljednje epizode prve trilogije, pušten je u distribuciju prvi film nove trilogije –„Fantomska prijetnja“.

„Fantomska prijetnja“ vraća se na početak priče o junacima „Ratova zvezda“, a pratila su ga, u trogodišnjim intervalima, još dva nastavka: „Ratovi klonova“ i „Osveta Sita“.

Filmski serijal „Ratovi zvezda“ iznjedrio je i knjige, televizijsku seriju, video igre i stripove.

Ovo je, uz filmove o Džejmsu Bondu i Hariju Poteru, jedan od najuspješnijih filmskih serijala ikada.

Bonus video: