Dva jezika jedna knjiga

Riječ je o prvom dvojezičnom web sajtu, na kojem će posjetiocima biti dato na uvid na albanskom jeziku savremeno crnogorsko književno, muzičko, dramsko i filmsko stvaralašvo.
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 17:55h

Prezentacija dvojezičnog web sajta na dva domena www.dvajezika-jednaknjiga.me i www.dygjuhe-njeliber.al , koju organizuju NVO “Prostory” iz Podgorice i Univerzitet “Luigj Gurakuqi” iz Skadra, sa partnerima - Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Centar za kulturu “Camaj Pipa” iz Albanije u okviru projekta ‘’Dva jezika jedna knjiga – Dy gjuhe një libër”, biće održana u petak, 4. marta u 11 sati u knjižari “Karver”.

Riječ je o prvom dvojezičnom web sajtu, na kojem će posjetiocima biti dato na uvid na albanskom jeziku (www.dygjuhe-njeliber.al) savremeno crnogorsko književno stvaralašvo, muzičko, dramsko, filmsko, obrazovne i društvene teorije, koje će biti prezentirane kroz nedjeljne informacije.

Posjetioci sajta (www.dvajezika-jednaknjiga.me) na crnogorskom jeziku mogu naći informacije i akuelnosti o umjetničkim i kulturnim događajima, kao i događajima i iz oblasti obrazovanja u Skadru i Albaniji.

U naredna dva mjeseca na web sajtu će se naći baze podataka koje će korisnicima pružiti osnovne kontakt informacije o institucijama kulture i obrazovanja, nevladinim organizacijama koje su posvećene obrazovanju, kulturi i umjetničkom stvaralaštvu u Albaniji i Crnoj Gori. Na sajtu se trenutno mogu naći informacije o projektu “Dva jezika jedna knjga – Dy gjuhe një liber”, kao i podaci o učesnicima, partnerima na realizaciji projekta.

Na promociji će govoriti Varja Đukić, menadžer projekta za NVO “Prostory”, Alida Luka, direktor biblioteke Univerziteta “Luigj Gurakuqi”, Mirsad Mulić, direktor Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina, Hasan Lekaj, direktor Centra za kulturu “Camaj Pipa’’.

Bonus video: