Zašto je bolje izbjegavati lijepe žene?

Kako piše Personality and Social Psychology Bulletin jako atraktivan muškarac nije prepreka za uspješnu vezu/brak, dok veza u kojoj je žena izrazito lijepa ima tendenciju da traje samo nekoliko mjeseci.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 14:39h

Univerziteti Stirling, Čester i Liverpul sproveli su istraživanje u kojem je učestvovalo više od 100 parova, a koje pokazuje da je za dugotrajnost veze bolje da nemate djevojku/ženu koja je ljepša od vas.

Neki od parova su bili zajedno samo nekoliko mjeseci, a neki godinama, a nakon što su ispitani rangirali izgled parova pokazalo se da su veze u kojima su muškarci bili ljepši duže trajale od onih u kojima su žene bile ljepše, prenosi net.hr

Tačnije, kako piše Personality and Social Psychology Bulletin jako atraktivan muškarac nije prepreka za uspješnu vezu/brak, dok veza u kojoj je žena izrazito lijepa ima tendenciju da traje samo nekoliko mjeseci. Rob Buris, koji je provodio istraživanje, objašnjava kako ova studija upućuje na to da žene kontrolišu vezu.

'Lijepe žene prije će se odlučiti na kratkotrajne veze, jednostavno su u boljoj poziciji za novi početak', tvrdi Buris, koji dodaje da je moguće i da veze s ljepšim ženama brže pucaju zbog partnerove ljubomore.

Bonus video: