KIK BOKS

Strugar protiv Belonija: Sve će da pršti u “Morači”

Imao osam čast i privilegiju što sam poznavao i 20 godina radio sa Ismetom Methadžovićem, velikim čovjekom i trenerom kakav se više neće roditi u Crnoj Gori - rekao je Strugar u najavi meča sa Belonijem
114 pregleda 0 komentar(a)
strugar, Foto: Savo PRELEVIĆ
strugar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 27.03.2019. 11:43h

Dilemu, ko je najbolji borac na svijetu u kategorioji do 88,6 kilograma lou - kika, a koja traje već pet i po godina, riješiće u aprilskom međusobnom okršaju dvije ikone ovog sporta, šampion svijeta u WAKO federaciji Ivan Strugar i Francuz Frederik Beloni. Njihov prethodni duel u pariskom “Bersiju” sudijskim preglasavanjem pripao je Francuzu, a podatak da je Belonijeva publika skandirala Strugaru, izazvala je čarke bez kojih ne može da prođe najava duela boraca takvog renomea. Na današnjoj konferenciji za novinare dvojice asova u fenomenalno dekorisanoj sali “Apart hotela Premijer”, “otrovne” strijelice prvi je uputio Beloni.

- Naš duel će biti i oproštajni meč Strugara, dok ću ja krajem maja ponovo u ring na već ugovorenu borbu . Tačno je da tiho pričam, ali udaram jako. Osim toga, ugodno iznenađenje dobrodošlicom u Podgorici i podatkom da za jedan kik - boks meč vlada ovako ogromno interesovanje medija znak su da i ovaj sport, ali i Strugar uživaju ogromnu popularnost. To će me motivisati ne da se pripremim na 100, već 200 odsto mogućnosti i da se okitim ovom prestižnom šampionskom titulom. Znam sve o Strugaru, i njegovo najjače oružje je nepredvidivost u ringu i nikada ne znate da li će napasti nogom ili rukom. No, dobio sam ga već jednom - kazao je Beloni koji je u karijeri poražen samo tri putam, uz 100 pobjeda, 58 nokautom.

Njegov pola godine stariji rival, Strugar je u profi karijeri imao 58 mečeva, od kojih je izgubio četiri. Polovinu borbi riješio je nokautom.

- Piše mi se poraz na gran priju u Parizu koji je osvojio Beloni, iako je 20.000 gledalaca u tom meču navijalo za mene - odgovorio je Strugar, uz opasku Belonija, “to je zato što si prethodno u nevjerovatnoj borbi eliminisao Azisa”.

- E sada imamo priliku da pokažemo ko je stvarno bolji. Ja u Crnoj Gori nikada nijesam poražen. Tačno je da u sudaru sa Belonijem očekujem najteži meč u karijeri. Uprkos tome željno očekujem taj meč jer ću samo tako moći da vidim na čemu sam. Beloni je tehnički perfektan u svim udarcima i drži visok nivo borbe. On napadaod samog starta - rekao je 36 - godišnji Strugar, pošto je naglasio da je tempo njegovih priprema poremetila smrt Ismeta Methadžovića, najboljeg crnogorskog bokserskog trenera.

- Imao osam čast i privilegiju što sam poznavao i 20 godina radio sa Ismetom Methadžovićem, velikim čovjekom i trenerom kakav se više neće roditi u Crnoj Gori.

Rukometašice određuju termin

Iako je ugovor potpisan, niti jedna od strana ne zna da li će meč biti održan 14. aprila ili dan kasnije.

- Tačan datum odrediće plasman rukometašica Budućnosti u Ligi šampiona. Ako budu prve u grupi, onda će “Morača” biti slobodna 14. aprila. Što se tiče uvodnih borbi želimo da budu spektakularne, ali to zavisi od novca. Imamo podršku glavnog grada, a uskoro očekujemo i sastanak u Vladi, od koje ali i sponzora očekujemo podršku jer je Beloni borac koji košta. Zahvalni smo jednom od vodećih promotera u ovom sportu, Hariju Gorijanu što smo uopšte uspjeli da ugovorimo meč - kazao je WAKO Pro memnadžer Slobodan - Boban Nikić na današnjoj konferenciji kojoj su osim boraca prisustvovali Gorijan, trener Aristona Predrag Lekić i predstavnik hotela “Premijer” Jelena Božović.

- Borci poput Strugara i Belonija imaju kredibilitet, status i cijenu. Beloni je pristao odmah jer ne zaobilazi velikeprotivnike, a njih dvojica su trenutno najbolji na svijetu. Ipak, za spektakl treba i platiti, a ovo jeste skup projekat, jer Beloniju ne nedostaje ponuda i već ima ugovoren meč krajem maja. Meč u Podgorici će biti drugačiji od svih, jer dugo vremena visi u vazduhu dilema ko je stvarno bolji. Ne može se računati turnir u Parizu, gdje se borci istroše u prethodnim borbama. Ovo je pravi pokazatelj, jer odlučuje jedan meč - zaključio je Gorijan.