Saša Pejanović prijavio tužioce zbog nesavjesnog rada

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" osnovni državni tužilac Ljiljana Klikovac zatražila je sprovođenje istražnih radnji protiv NN lica.
509 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Pejanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Pejanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2011. 10:08h

Sudija Osnovnog suda Miladin Pejović će na zahtjev osnovnog tužilaštva sprovesti istražne radnje kako bi se utvrdilo da li je i ko falsifikovao dokumenta prilikom dovođenja u pritvor Podgoričanina Aleksandra Pejanovića.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" osnovni državni tužilac Ljiljana Klikovac zatražila je sprovođenje istražnih radnji protiv NN lica. Sporan je Zapisnik o zadržavanju lica, odnosno Aleksandra - Saše Pejanovića, koji je uhapšen i brutalno pretučen u policiji nekoliko dana nakon protestnog mitinga protiv Vladinog priznanja nezavisnosti Kosova 2008. godine.

U istrazi protiv nepoznatih policajaca zbog falsifikovanja službenih isprava, prvi bi iskaz sudiji trebalo da da bivši policajac Goran Stanković.

Tokom suđenja jedan od optuženih, koji je kasnije oslobođen krivce, Goran Stanković tvrdio je da je on sam primio Pejanovića i popunio četiri formulara.

On je rekao da tonijesu formulari koji su pred sudijom i da je na njima falsifikovan njegov rukopis. Suština u različitim formularima su povrede koje su konstatovane Pejanoviću prilikom i nakon izlaska iz policijskog pritvora.

U istrazi protiv nepoznatih policajaca zbog falsifikovanja službenih isprava, prvi bi iskaz sudiji trebalo da da bivši policajac Goran Stanković. Njegovo saslušanje zakazano je za 16. mart.

Stanković je u telefonskom razgovoru “Vijestima” potvrdio da je dobio poziv za saslušanje, ali je rekao da ne zna povod.

Inače Pejanović je juče podnio osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih službenika tužilaštva zbog nesavjesnog rada i pomoći učiniocima krivičnog djela.

Pejanović izražava sumnju da tužilaštvo namjerava da kroz institut zastarjelosti krivičnog gonjenja oslobodi direktne izvršioce prebijanja.

"U periodu od 15.12.2009. godine, kao dana saznanja za izvršeno djelo pa do podnošenja ove prijave, oni su u kontinuitetu kao ovlašćena službena lica nepreduzimanjem službenih radnji i ovlašćenja iz svoje nadležnosti stvorili uslove da, za sada neidentifikovana lica, pripadnici Uprave policije - Interventne jedinice izbjegnu krivičnu odgovornost za zlostavljanje Pejanovića, iako su službenici Tužilaštva imali dovoljno materijalnih dokaza i izjava svjedoka za preduzimanje krivičnih istražnih radnji s obzirom na postojanje neposrednih svjedoka-očevidaca...", stoji u prijavi Pejanovića.

On izražava sumnju da tužilaštvo namjerava da kroz institut zastarjelosti krivičnog gonjenja oslobodi direktne izvršioce prebijanja.

Bonus video: