Uhvatio komunalca za vrat jer mu je podigao auto

Službenika Komunalne policije Sašu Maraša napao je vlasnik vozila Goran Jovanović, revoltiran što je njegov automobil odnio „pauk”.
160 pregleda 0 komentar(a)
KOMUNALNA POLICIJA, Foto: Arhiva "Vijesti"
KOMUNALNA POLICIJA, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.03.2011. 10:41h

Komunalni policajac Ljubiša Rončević je „Vijestima” rekao da se sve dogodilo juče prijepodne, nakon što je “pauk” podigao vozilo „reno modus” registarskih tablica PG-DN-168.

"Obilazili smo Ulicu bratstva i jedinstva. Kod „Gintaša”, oko 10.40 časova, zatekli smo nepropisno parkirano vozilo “reno modus”. U 10.48 časova podigli smo ga na specijalno motorno vozilo „pauk” i uputili se ka Sportskom centru “Morača”. U tim trenucima, Jovanović je na kružnom toku zaustavio 'pauka' sa riječima da je to njegovo vozilo i da ga spustimo tu negdje, na šta smo odgovorili da prema zakonu to ne možemo učiniti" - rekao je Rončević.

On je kazao da su mu rekli da će ga vozilo čekati kod Sportskog centra.

"Do sad smo praktikovali da ukoliko podignemo vozilo a vozač se pojavi izađemo u susret vlasniku i u kabini, sa posadom “pauka” prebacimo ga do Sportskog, kako to lice ne bi plaćalo taksi i imalo dodatne troškove", naveo je Rončević, dodajući da su i u ovom slučaju tako postupili i vozača pustili u kabinu “pauka”.

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić istakao je da je česta pojava da komunalni policajci budu vrijeđani i da ponekad dođe i do fizičkih napada

Radnik bio staložen

On je rekao da je Jovanoviću ponuđeno da se vozi u kabini „pauka” i prema navodima ostalih članova posade “pauka” nazvao je telefonom nekog, nakon čega ih je oslovio sa ološem, na šta su oni zaustavili i rekli mu da napusti vozilo.

"Jovanović se protivio i prilikom otvaranja vrata “pauka” uhvatio je pomoćnog radnika za garderobu u visini vrata", kazao je Rončević, ističući da je na taj gest pomoćni radnik Saša Maraš, staloženo odreagovao, uhvativši ga za ruke i udaljivši od vozila.

Kada komunalni policajci uoče nepropisno parkirano vozilo ukoliko vozač dođe na vrijeme a „pauk” ne podigne automobil, cijena kazne je 20 eura.

Ako počne podizanje automobila ili pak ono završi na “pauku”, vozač je dužan ako se pojavi u tom trenutku da plati 50 eura kazne. Kada „pauk” vozilo prebaci na parking kod Sportskog centra “Morača”, cijena kazne u tom slučaju je 85 eura.

Priveden kad je došao po vozilo

Sat vremena nakon pomenutog incidenta do tada nepoznati vlasnik “renoa” došao je kod Sportskog centra “Morača” da podigne svoj automobil. Tada je Komunalna policija utvrdila ko je vlasnik vozila.

"Vlasnik “renoa” Goran Jovanović došao je po automobil, tada je priveden u Centar bezbjednosti na saslušanje, a pomoćni radnik Maraš, koji je napadnut, podnio je prijavu protiv njega i sa vozačem “pauka” Branislavom Vešovićem je dao izjave povodom pomenutog događaja", rekao je Rončević.

Vojvodić: Često vrijeđaju

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić istakao je da je česta pojava da komunalni policajci budu vrijeđani i da ponekad dođe i do fizičkih napada.

"Nakon što se dogode ovakvi slučajevi sve je u nadležnosti MUP-a, to je povreda javnog reda i mira i napad na službeno lice. Obično kad pozovemo MUP, ljudi se brzo smire i traže da se ne pokreću postupci", naveo je Vojvodić. Vojvodić je dodao da su vozač „pauka” i pomoćni radnik dali izjave u Centru bezbjednosti o jučerašnjem događaju i da je sve evidentirano.

Bonus video: