Otac Beranca nastradalog prije 2 godine sumnja u verziju policije

Njegov sin je nakon što je zaustavljen u automobilu pred zgradom u kojoj je živio, u kasnim noćnim satima, priveden u zgradu policije sa svojim drugom Božom Vukadinovićem.
276 pregleda 1 komentar(a)
Miroslav Šoškić, Foto: Arhiva Vijesti
Miroslav Šoškić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.03.2011. 08:48h

Vladimir Šoškić iz Berana, čiji je sin Miroslav (22) stradao pod nepotpuno rasvijetljenim okolnostima prije nešto više od dvije godine bježeći pred policijskom potjerom, zatražio je od Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju da ovaj slučaj ponovo otvori kako bi dospio do suda.

On je "Vijestima" rekao da želi samo da sazna punu istinu o stradanju svog sina i izrazio sumnju u dosadašnju zvaničnu policijsku verziju.

"Ja vjerujem da je moj sin ubijen i imam pravo da sumnjam. Neka se otvori istraga i neka sudovi utvrđuju da li je ili nije neko kriv. Prihvatiću sve što kažu sudovi", rekao je Vladimir.

Šoškić je kazao da još nije dobio odgovor iz Višeg državnog tužilaštva, zbog čega će zatražiti prijem kod vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić.

"Neko će možda reći da ovo radim kao roditelj, iz očaja. Naravno da sam očajan, ali imam osnova za sumnju nakon nalaza vještaka iz Beograda od prije dva mjeseca u kojem se dovode u pitanje neki djelovi obdukcionog nalaza urađenog u Kliničkom centru u Podgorici nakon nesrećnog događaja", tvrdi Vladimir.

On dodaje da je pripremio dopis članovima Odbora za bezbjednost, i posebno Nebojši Medojeviću kao članu tog Odbora, kako bi i to tijelo razmotrilo ovaj slučaj.

"Obratio sam se i Inicijativi mladih za ljudska prava, a pismo sam pripremio i MANS-u. Očekujem da mi te nevladine organizacije pomognu da ostvarim građanska prava kod državnih institucija. Uprava policije me od starta potpuno ignorisala, a direktor Veselin Veljović me, još kada se to desilo, nije primio na zakazani razgovor. Ja danas od drugih nadležnih institucija tražim da se ispita postupanje policije u ovom slučaju", kaže Šoškić.

Njegov sin Miroslav nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom. On je, nakon što je zaustavljen u automobilu pred zgradom u kojoj je živio, u kasnim noćnim satima, priveden u zgradu policije sa svojim drugom Božom Vukadinovićem.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: