Prijava protiv Tatjane Božović zbog utaje 100.000 eura

U Centralnom registru privrednog suda Crne Gore kao izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme je upisana Tatjana Božović (33).
176 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.03.2011. 18:04h

Službenici Ekspoziture za suzbijanje privrednog kriminaliteta podgoričke Područne jedinice podnijeli su nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Tatjanu Božović (32) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Iz Uprave policije navode da policijske mjere i radnje upućuju na osnovanu sumnju da je Božovićeva, u svojstvu odgovornog lica – izvršnog direktora preduzeća MCC Inžinjering izbjegla obračun poreskih obaveza, poreza na dodatu vrijednost i na dobit fizičkih lica.

U Centralnom registru privrednog suda Crne Gore piše da je ona i ovlašćeni zastupnik firme.

Božovićeva, kako se sumnja, nije pravilno iskazala podatke u knjigovodstvu firme o prodaji stambeno poslovnih jedinica, kao ni podatke po osnovu plaćanja vlasniku – osnivaču društva, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, na štetu Budžeta Crne Gore, u ukupnom iznosu od 101, 88 hiljada eura.

Uprava policije je, osim podnijete krivične prijave, tužilaštvu u konkretnom slučaju predložila pokretanje finansijske istrage.

Bonus video: