OPTUŽEN ZA UBISTVO TETKE

Sarvan bi suđenje iza zatvorenih vrata

Tužiteljka je ostala pri optužnici, dok je advokatica optuženog Azra Jasavić tvrdila da istu treba odbaciti, jer nije potkrijepljena dokazima. Osim obustave postupka, tražila je i da njen klijent bude pušten iz pritvora
121 pregleda 1 komentar(a)
Emir Sarvan, Foto: Savo Prelević
Emir Sarvan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2019. 00:00h

Pljevljak Emir Sarvan (39) koji se tereti da je 30. oktobra 2017. godine ubio svoju tetku Duriu Pojatić (78), tražio je od predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića da suđenje zatvori za javnost.

To je tražio na ročištu na kojem je razmatrana optužnica koju je protiv njega podigla viša tužiteljka Tatjana Begović.

Na zahtjev optuženog, tužitejka je pročitala optužnicu u kojoj se navodi da je tetku ubio na svirep način i s umišljajem, tako što je više puta udarao po glavi i tijelu raznim predmetima nanoseći joj brojne povrede i prelome kostiju.

Od udaraca Pojatić je pala na pod, ali je optuženi nastavio da je udara da bi joj na kraju ruku držao na usta i nos sve dok je nije ugušio.

Tužiteljka je ostala pri optužnici, dok je advokatica optuženog Azra Jasavić tvrdila da istu treba odbaciti, jer nije potkrijepljena dokazima. Osim obustave postupka, tražila je i da njen klijent bude pušten iz pritvora.

Optuženi, koji se nakon hapšenja branio ćutanjem, ostao je pri onome šta je rekla njegova advokatica ne izjašnjavajući se da li je kriv.

Odluka tome da li će Sarvanu pred podgoričkom Višim sudom započeti suđenje biće poznata u narednih nekoliko dana. Ubijena profesorka Pojatić i prije 30. oktobra imala je problema sa bratanićem.

Njena prijateljica i rođak ispričali su “Vijestima” da je Sarvan ranije često dolazio kod nje i da mu je pomagala dajući mu novac.

Međutim, on je navodno postao nezajažljiv i stalno je tražio više.

Zbog toga se ona ljutila i žalila se njegovim roditeljima zbog takvog ponašanja. Dvadesetak dana prije nego je ubijena, policija je intervenisala u stanu Pojatićeve koja je prijavila da je bratanić nasrtao na nju.

Preporučujemo za Vas