UHVAĆEN ZA 3 SATA

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Vojislava Gruja Vujovića

Nakon što je V.V. pao na asfalt, počinilac se udaljio. Ubrzo je osumnjičeni identifikovan kao R.Č, a za njim je raspisana potraga na nacionalnom nivou
187 pregleda 0 komentar(a)
Vojislav Grujo Vujovic, Foto: Anto Baković
Vojislav Grujo Vujovic, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 27.03.2019. 11:17h

R.Č. (27), rođen u Rožajama, a nastanjen u Baru, osumnjičen da je u nedjelju veče u starobarskom naselju Ruske barake ubio raseljenika sa Kosova Vojislava Gruja Vujovića (34), uhapšen je istog dana u Kolašinu nešto nakon 23 sata. U stanu R.Č. u Baru pronađen je nož za koji se sumnja da je iskorišćen prilikom izvršenja ovog ubistva.

U saopštenju Uprave policije koje je potpisala portparol Tamara Ralević, navodi se da je dežurna služba Područne jedinice Bar preksinoć oko 19:50 obaviještena da je u Opštoj bolnici Bar ukazana pomoć licu koje je zadobilo teške povrede upotrebom noža.

"Na licu mjestu na lokalnom putu u Starom Baru-Ruske barake zatečeni su tragovi krvi. Provjerom u Opštoj bolnici utvrđeno je da je V.V, zbog povreda koje je zadobio u predjelu grudnog koša, podvrgnut hirurškom zahvatu tokom kojeg je preminuo. O događaju je obaviješten je zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo", navodi se u policijskom saopštenju.

Prema istim navodima, ubrzo je utvrđeno da je na lokalnom putu u Starom Baru došlo do prepirke između V.V. i muškarca koji mu je nožem zadao više ubodnih rana u predjelu lijeve strane grudnog koša ispod lijevog pazuha.

"Nakon što je V.V. pao na asfalt, počinilac se udaljio. Ubrzo je osumnjičeni identifikovan kao R.Č, a za njim je raspisana potraga na nacionalnom nivou.

Oko 23:00 službenici Ispostave policije Kolašin su zaustavili vozilo kojim je upravljao R.Č i lišili ga slobode, a potom ga sproveli u PJ Bar. Pretresom kuće u kojoj je R.Č. u Baru stanovao, pronađen je i izuzet nož za koji se sumnja da ga je koristio prilikom izvršenja teškog ubistva i upućen je Forenzičkom centru na vještačenje.

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, R.Č. će uz krivičnu prijavu biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici-zaključuje se u saopštenju.

Od trenutka saznanja za teško ranjavanje Vujovića u neposrednoj blizini njegove porodične kuće, pa do hapšenja osumnjičenog, prošlo je nešto više od dva i po časa što je prema dostupnim podacima rekord barske policije u rješavanju ovako teškog krivičnog djela po nepoznatom počiniocu.

"Odmah po saznanju o ovom krivičnom djelu imali smo kompletnu mobilizaciju svih efektiva. Dobrom koordinacijom i uz opsežan terenski rad uspjeli smo da brzo dođemo do identiteta osumnjičenog, što je u komunikaciji sa kolegama iz drugih područnih jedinica rezultiralo njegovim brzim hapšenjem", rekao je “Vijestima “ sagovornik blizak istražnim organima.

Pokojni Vujović je i sam jedno vrijeme bio policajac i to na Kosovu 2001, kada se iz raseljeništva u kojem je od ljeta 1999, nakratko vratio kući.

Nije se, međutim, dugo zadržavao na Kosovu, već se vratio u Bar gdje je zarađivao za život obavljajući više poslova, od konobarisanja u Čanju i kratkotrajnog taksiranja, do rada na štandu na barskom buvljaku. Emigrirao je prije nekoliko godina u Norvešku, gdje je dobio sa suprugom treće dijete, a iz Norveške je nedavno deportovan nazad u Bar.

U naselju Ruske barake je podigao kuću, nadomak koje je tragično okončao.

Njegovi prijatelji i poznanici sa kojima su “Vijesti” kontaktirale, i dalje su u šoku zbog ovakvog Vujovićevog kraja. Po svemu sudeći, svađa sa R.Č. je započela ispred Vujovićeve kuće, a skončala je potezanjem noža na ulici stotinu metara ispod kuće.

Korijen sukoba, nagađaju oni, izgleda leži u građevinskim radovima izvedenim na pomoćnom objektu Vujovićeve kuće, “a oko čijih je troškova izbio spor”. Šta se zapravo zbilo, treba da utvrdi istraga koju vodi istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović.