Način svađe govori o vašoj vezi

Destruktivan način je onaj u kojem je glavna vodilja vikanje, i on najčešće dovodi do razvoda. Sličan rezultat imaće svađa u kojoj je jedan partner konstruktivan i želi mirno riješiti probleme, dok se drugi povlači.
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 17:12h

Najnovije istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Mičigenu pokazalo je kako način na koji se partneri svađaju može otkriti mnogo o zajedničkoj budućnosti koja ih čeka. Temelj sprovedenog istraživanja bila je svađa, tačnije način na koji se partneri svađaju, koji, tvrde naučnici, može da otkrje ima li neka veza ili brak budućnost.

Naučnici tvrde da postoje tri tipa svađanja, konstruktivno, destruktivno i svađanje u kojem se jedan od partnera povlači.

Destruktivan način je onaj u kojem je glavna vodilja vikanje, i on najčešće dovodi do razvoda. Sličan rezultat imaće svađa u kojoj je jedan partner konstruktivan i želi mirno riješiti probleme, dok se drugi povlači, piše net.hr

''Žene su sklonije destruktivnim metodama svađanja, pa se neke od njih i povlače iz problema, dok se muškarci, koji su na početku veze skloni destruktivnom načinu rješavanja problema, ne mijenjaju. Razlog tome je to što su žene u manjoj mjeri zadovoljne vezama i često imaju više prigovora, pogotovo kada se radi o kućnim poslovima. Upravo su žene te koje bi u vezama željele da promije više stvari, dok muškarci žele da zadrže status quo. Upravo iz tog razloga žene imaju više prigovora na početku braka. Takvi problemi se uglavnom riješe vremenom, osim u slučaju destruktivnih partnera čija statistika pokazuje velik broj razvoda", objasnila je doktorica Kira Birdit.

Bonus video: