Asistent dekana Pravnog fakulteta odustala od tužbe

Asistentkinja na pravnom fakultetu Bojana Lakićević odustala je od tužbe protiv izdavača “Vijesti” Daily press-a i novinara Slavka Radulovića i povukla tužbu radi naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda.
245 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 16:41h

Dekan te univerzitetske jedinice Ranko Mujović i Lakićević podnijeli su tužbu u oktobru prošle godine zbog objavljenih tekstova novinara Radulovića povodom prepravljanja ocjena dekanove saradnice zbog boljeg prosjeka. Postupak je u toku u podgoričkom Osnovnom sudu.

“Tužilac drugog reda, Bojana Lakićević u potpunosti odustaje od svog tužbenog zahtjeva i povlači Tužbu, P. 4384/10, od dana 15.10.2010. godine, radi naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, sa zakonskom zateznom kamatom, počev od dana podnošenja tužbe pa do konačne isplate”, stoji u podnesku Lakićevićke dostavljenom sudiji Ognjani Boljević.

Nekoliko dana prije njenog odustanka, sudija Maja Zeković oslobodila je Radulovića optužbi Mujovićeve i Lakićević za klevetu i uvredu.

Tekstovima "Bolja ocjena bez potpisa profesora", "Honorarima su i državi boli oči" i "Mujović bolje od mene zna da je poradio na uspjehu asistentkinje" Radulović je, prema odluci sudije Maje Zeković, na profesionalan i objektivan način informisao javnost o činjenicama koje ona ima prava da zna.

“Analizom odbrane i sprovedenim dokazima koje je predložila odbrana i tužioci, potvrđeni su navodi iz tekstova”, kazala je Zeković.

Radulović je tekstove napisao nakon anonimne prijave da je na Pravnom fakultetu bilo navodnog korigovanja ocjena, zbog čega je i formirana komisija na Državnom univerzitetu CG.

Galerija

Bonus video: