„Revizor” u Kolašinu

Sa predstavom rađenom po komadu “Revizor” N.V. Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića,CNP gostuje u utorak 1. marta u 20 sati u kolašinskom Centru za kulturu.
87 pregleda 0 komentar(a)
Revizor CNP, Foto: Duško Miljanić
Revizor CNP, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 28.02.2011. 15:18h

Adaptaciju i dramatizaciju potpisuje Žanina Mirčevska, kostimografiju Jelena Stokuća, scenografiju Darko Nedeljković, koreografiju Tamara Vujošević-Mandić, izbor muzike Veljko Mićunović. U predstavi igraju: Srđa Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Otašević, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Slobodan Marunović, Mišo Obradović i Gojko Burzanović.

“Cilj nam ne može biti da u oko javnosti superiorno gurnemo prst da tako skrenemo pažnju o onome što se dešava oko nas. U Gogoljevo vrijeme - da. Revizor je tada bio tabu tema. A danas? Danas je korupcija više od prekršaja, to je društveni fenomen posebno zanimljiv. Moglo bi se reći, korupcija je uslov uspješnog biznisa, života. Ovo scensko tumačenje Gogolja potencira reviziju kao društvenu mimikriju, a korupciju kao vječnu igru koja traje i ne da se zaustaviti”, zapisao je reditelj Mićunović.

Bonus video: