FINALNI TURNIR KUPA

Za pehare u Podgorici

Finalni turniri Kupa Crne Gore za odbojkaše biće odigran u Podgorici, u sali Gimnazije „Slobodan Škerović“, 5. i 6. marta, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 14:01h

Finalni turniri Kupa Crne Gore za odbojkaše biće odigran u Podgorici, u sali Gimnazije „Slobodan Škerović“, 5. i 6. marta, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

S obzirom da se na raspisanom konkursu nijedan klub nije prijavio za organizaciju finalnog turnira Kupa, shodno propozicijama OSCG je odredio mjesto igranja završnog turnira i izabrao glavni grad (troškove će pobijeliti klubovi učesnici turnira), ali ne „Moraču“ ili salu Medicinske škole (u kojima igraju Budućnost i Studentski centar), jer se vodilo računa, kako je kazao generalni sekretar Slobodan Kovačević, „da teren odigravanja utakmica bude neutralan“.

Kapacitet sale podgoričke Gimnazije, napravljene prije nekoliko godina, je 515 sjedećih mjesta, pa ostaje jedino dilema da li će to biti dovoljno mjesta za sve zainteresovane ljubitele odbojke iz Podgorice i Crne Gore. Ako je, pak, suditi po posjetama na utakmicama domaćeg prvenstva, u kojem nema dileme oko šampiona (Budvanska rivijera), kao što je slučaj i u Kupu, onda je kapacitet dvorane, ipak, dovoljan...

Određene su i satnice finalnog turnira, pa će 5. marta prvo igrati Budućnost – Jedinstvo (16.30 časova), a nakon toga i Budvanska rivijera – Studentski centar (18.30).

Finale je na programu dan kasnije u 17.30 časova, uz tv prenos na RTVCG.

Kako je „Vijestima“ saopštio generalni sekretar OSCG, i dame će nedjelju dana kasnije igrati završnicu Kupa u istoj dvorani, pošto se ni u ženskoj konkurenciji niko nije prijavio za tehničkog organizatora.

U polufinalu se, podsjećanja radi, sastaju Galeb – Rudar, odnosno Budućnost Zetatrans - Luka Bar.

Preporučujemo za Vas