Studentkinja Delević da bude prinudno dovedena na sud

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Suzana Mugoša naredila je prinudno dovođenje na sledeći glavni pretres Nine Delević koja se nije pojavila u sudu kao okrivljena po tužbi njene profesorice Ljiljane Kadić.
197 pregleda 0 komentar(a)
ljiljana kadic, Foto: Boris Pejović
ljiljana kadic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.02.2011. 14:15h

Iako je studentkinja Pravnog fakulteta sudu dostavila dopis da se ne može pojaviti zbog obaveza na fakultetu kako bi iznijela svoju odbranu po tužbi za klevetu u produženom trajanju, biće prinudno dovedena.

Profesorica Kadić podnijela je tužbu zbog tekstova u dnevnim novinama “Vijesti” i “Dan”, od 27.11.2010. godine, pod naslovom “Protestuju zbog nepravilnosti” i “Profesorica Kadić govori neistine”.

Pominje se i tekst na internetu objavljen u ime liste “Pobjeda studenata i Pravnog fakulteta - Nina Delević”, pod naslovom “Otvoreno pismo profesorici Kadić”, koji je kako tvrdi “u cjelosti uvredljivog sadržaja... u kojem je iznijela nesitinite tvrdnje”.

“Klevete su svjesno plasirane od strane okrivljene preko različitih sredstava informisanja sa očiglednom namjerom da se kompletna stručna i laička javnost Crne Gore i okruženja, pokuša uvjeriti da je privatna tužilja: bez ličnog i profesionalnog morala i digniteta, da je sklona iznošenju neistina, da je nestručan i pristrasan profesor koji nije posvećen svojoj profesiji i studentima jer se nije udostojila da napiše makar jedan udžbenik, da je osoba kojoj prioritet u životu predstavlja zadovoljenje ličnih interesa pri čemu ne bira sredstva da te interese i ostvari...,”, navodi se u tužbi.

Sudija Mugoša će Delevićkinu odbranu čuti 10. aprila, za kada je odložen glavni pretres.

Bonus video: