Slobodna ljubav: U komuni može da spava svako sa svakim

U kući se održavaju i rituali i tematske večeri. Učesnici se ukupljaju u sobi u kojoj se međusobno mažu uljem dok goli leže na podu
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2011. 11:47h

Dok je tragala za reportražom za emisiju “Tražeći ljubav” novinarka Daun Porter je naišla na mjesto Bad Belzig kod Berlina, u kojem postoji centar za “slobodnu ljubav”.

U selu se, piše njemački Bild, nalazi nekoliko stanova, koliba u šumi, nekoliko kuća u kojima živi više parova i zajednička kuća. Zajedničko za mještane je što mogu da spavaju svako sa svakim.

Zajednička kuća je posebno mjesto u kojem u svakoj sobi ima dovoljno kondoma. Na ulazu postoji lista na kojoj piše kada je koja soba zauzeta, i na taj način se drži do reda.

U kući se održavaju i rituali i tematske večeri. Učesnici se ukupljaju u sobi u kojoj se međusobno mažu uljem dok goli leže na podu.

Zajednica je osnovana eksperimentalno prije nekoliko godina, ali je zbog straha da će se zbog ljubomore brzo raspasti, preuređena u model komune iz 1968. godine, pod kojim se pod konceptom slobodne ljubavi podrazumijeva da svaki član komune može spavati sa svakim.

Dok je snimala reportažu reporterka Daun je bila skeptična, ali je odjednom osjetila kao da gubi kontrolu i pridružila se masažama i zajedničkim kupkama.

Daun tvrdi da nije imala seksualni odnos sa nijednim članom komune.

Galerija

Bonus video: