Policajac Dejan Radević iz Rožaja optužen za pokušaj ubistva

Radević se tereti da je decembra prošle godine u svojstvu službenog lica u vršenju službene radnje-privođenja Asmira Dacića na izdržavanje zatvorske kazne, pokušao da ga ubije.
285 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2011. 15:53h

Zamjenik višeg državnog tužioca Rasim Jašarević podigao je optužnicu protiv Dejana D. Radevića (35) policajca iz Rožaja za "pokušaj ubistva" i braće Asmira (35) i Almira (33) I.Dacića te Aldina Z. Škrijelja (19) zbog "sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i sudiće vijeće Gorice Djalović u Višem sudu u Bijelom Polju.

Radević se tereti da je 13. decembra prošle godine oko 12 časova u Ibarskoj ulici u Rožajama u blizini porodične kuće Iljaza Dacića u svojstvu službenog lica u vršenju službene radnje-privođenja Asmira Dacića na izdržavanje zatvorske kazne, pokušao da ga ubije.

"U momentu kada je Asmir pokušao da bježi,okliznuo se i pao na zemlju i Radević je u njegovom pravcu iz službenog pištolja CZ kalibra 9 milimetara ispalio jedan metak koji mu je nanio prostrelnu povredu u desnu nadkoljenicu koja je kvalifikovana kao teška i opasna po život" navodi se u optužnici.

Braća Dacići i Škrijelj se terete da su istog dana ,u isto vrijeme i na istom mjestu sprečavali policajce Radevića i Adnana Bibića da sprovedu službenu radnju – privođenja Asmira na izdržavanje zatvorske kazne.

"Asmir je odbio da postupi po naređenju policajca Bibića i počeo da bježi. Kada ga je Bibić sustigao, Asmir ga je više puta udario pesnicama po tijelu. Prišao je Radević sa namjerom da zaštiti kolegu i pomogne da se savlada Asmir a prišli su i Almir i Škrijelj te ga je Almir udario letvom dva puta po glavi i desnom ramenu nanoseći mu laku povredu" navodi se u optužnici i dodaje, da je Škrijelj pomogao Asmiru da se istrgne iz ruku Bibića te su nakon toga gurali i udarali Radevića pesnicama po tijelu.

Optuženi su u istrazi negirali krivicu , prebacujući je sa jednih na druge.

Bonus video: