Finčer snima film o prošlosti kapetana Nema

U samom romanu iz 1870, kao ni u nastavku “Fantastično ostrvo” iz 1874, ne pominje se ništa o prošlosti kapetana, osim da mrzi "sve zemlje na svijetu".
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2011. 12:32h

Reditelj Dejvid Finčer ima novi projekat - baviće se događajima koji su prethodili avanturama kapetana Nema, opisanim u čuvenom avanturističkom romanu Žila Verna “20 000 milja pod morem”.

U samom romanu iz 1870, kao ni u nastavku “Fantastično ostrvo” iz 1874, ne pominje se ništa o prošlosti kapetana, osim da mrzi "sve zemlje na svijetu" jer je izgubio porodicu i da je porijeklom plemić iz Indije.

U prvoj knjizi on nagovještava da je uz pomoć vjernih saradnika izgradio "Nautilus" na jednom pustom ostrvu. Film “20.000 milja pod morem: Kapetan Nemo” baviće se upravo tom temom - podvigom kapetana da izgradi veličanstven u podmornicu.

Finčer je, kako navode svjetske agencije, dugo pregovarao o realizaciji ovog projekta, a snimanje će početi nakon što bude završio adaptaciju knjige “Djevojka sa tetovažom zmaja” (Muškarci koji mrze žene), prvog dijela trilogije "Milenijum" Stiga Lašona.

Još uvijek nije poznato ko će glumiti najpoznatijeg književnog kapetana podmornice, ali Finčer navodno pregovara sa najvećim holivudskim imenima. Premijera filma biće 2013. godine.

Bonus video: