Nastavljeno suđenje Ivanoviću, vlasniku auto otpada

Predsjednik Vijeća pred kojim se sudi Ivanoviću, sudija Zoran Šćepanović kazao je da je Vijeće odbilo predlog za ukidanje pritvora, u kojem se nalazi već osam mjeseci, kao neosnovan.
184 pregleda 0 komentar(a)
Auto otpad, Foto: Arhiva Vijesti
Auto otpad, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.02.2011. 15:10h

Suđenje vlasniku auto otpada i servisa “MBA Import” Andreju Ivanoviću(40), koji je optužen kao saizvršilac u teškoj krađi, nastavljeno je saslušanjem prvih svjedoka.

On je ranije negirao krivicu stavljenu mu na teret.

Ivanović je okrivljen da je u periodu od 2001. do 2010. godine po prethodnom dogovoru sa, za sada tužilaštvu nepoznatim osobama, u namjeri da pribavi protiv pravnu imovinsku korist od preko 3.000 eura donio i razradio plan kako da te osobe u inostranstvu oduzmu i prisvoje tuđa putnička vozila, dovezu ih u Podgoricu i predaju mu, kako bi ih smještao u svoju neregistrovanu radionicu koja se nalazi u Vinogradskoj ulici bb, a zatim ih rastavljao i prodavao.

Svjedok Mirjana Andrijević, koja vodi papire i računovodstvene poslove u Ivanovićevoj firmi kazala je da za svaku godinu, od otvaranja servisa, posjeduje svu dokumentaciju, osim za 2010. godinu “za šta još nije bio rok”.

Ona je dodala da se ne sjeća dobro ali da misli da je 2009. godine firma imala jednog dobavljača iz Bosne i Hercegovine.

"Tuareg" još netaknut

U sudu se pojavio i brat okrivljenog Pavle Ivanović, koji je potvrdio da servis, u kojem je on “samo prodavac” , za otkup svakog vozila ima istu proceduru.

On je ponovio Andrejevu priču da je jedan, od spornih 20-tak automobila, “tuareg” još uvijek stoji netaknut u dvorištu servisa, a da je bio havarisan sa prednje strane prilikom otkupa.

Za sporni “tuareg” kupoprodajni ugovor nije nikad potpisan jer je prodavac trebao da im donese odjavljenu saobraćajnu dozvolu, što nije uradio, niti okrivljen i njegov brat znaju identitet čovjeka.

U jednom od nalaza i mišljenja pominje se da sporni tuareg “nije bio havarisan a da mu je demontiran prednji dio”. Kako se dalje navodi nije bilo ranijeg oštećenja na prednjem dijelu, jer bi u suprotnom “airbag” bio otvoren, osim na zadnjim lijevim vratima nastalog “kao posledica obijanja radi otuđenja”.

Za naredno ročište zakazano je svjedočenje vještaka finansijske struke Milanka Milića.

Predsjednik Vijeća pred kojim se sudi Ivanoviću, sudija Zoran Šćepanović kazao je da je Vijeće odbilo predlog za ukidanje pritvora, u kojem se nalazi već osam mjeseci, kao neosnovan.

On je pojasnio da će spisi predmeta 28. februara biti proslijeđeni Krivičnom Vijeću Osnovnog suda na dvomjesečnu kontrolu pritvora.

Branilac okrivljenog Ivanovića, advokat Srđan Radović kazao je da je kao razlog pritvora mjera za obezbjeđivanje okrivljenog na glavnom pretresu izgubila smisao, te da je i pritvor duži od osam mjeseci dobio smisao svojevrsne kazne.

Bonus video: