Aćim Višnjić za duševne boli traži 2 miliona eura

U jednom budvanskom lokalu Višnjić je 18.juna prošle godine skandirao vaterpolo reprezentaciji Srbije i ubrzo zatim dobio batine čije posledice, kako tvrdi, još osjeća.
445 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 18:37h

Aćim Višnjić, pjesnik i nekadašnji poslanik radikala kažnjen je sa 600 eura zbog remećenja javnog reda i mira, iako je, kako tvrdi, on bio žrtva napada kada zamalo supruga i on nijesu stradali.

U jednom budvanskom lokalu Višnjić je 18.juna prošle godine skandirao vaterpolo reprezentaciji Srbije i ubrzo zatim dobio batine čije posledice, kako tvrdi, još osjeća. Trpjela je i njegova supruga, koja je toga dana, misleći da je Aćim mrtav, pokušala da se ubije.

Umjesto, kako je na konferenciji za novinare Višnjić kazao, da pokuša ovaj nemili događaj da zaboravi, sudskom odlukom ponovo je vraćen “u stanje duševnih boli”.

Zato je pred novinarima pocijepao sudsko rješenje o novčanoj kazni, za koje sumnja da ga je režirala policija.Odlučio je, kaže, da za nanijete duševne boli njemu i supruzi, za liječenje i patnje traži obeštećenje od dva miliona eura.

"Dobio sam potres mozga, probijena mi je bubna opna i od tada slabo čujem, a tri mjeseca se uspostavljala moja ravnoteža"

„Tužba koju je policija pokrenula protiv mene razlikuje se od obavljenog uviđaja i službene bilješke policijskog inspektora. Neshvatljivo je da papir koji je službena zabilješka inspektora ne bude validna, nego nešto što nema nikakve veze sa istinom. U ovom slučaju žrtva je kriva, a napada nevin. Izgleda da sam sam sebi presudio,“ kazao je uznemiren Višnjić.

Traži od Lukšioća hitno djelanje

On je pozvao predsjednika Vlade Igora Lukšića da zatraži od policije hitno ispitivanje tog slučaja, a od ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića da javno objavi „ko je iz policije izvršio napad i bio zadužen za to“.

„Zatražiću pomoć od skupštinskih odbora, svih ambasada u Crnoj Gori, kao i zaštitu suda u Strazburu. Punih 17 godina me ovaj režim proganja, bez posla sam, ali pod stalnim pritiscima . Bio sam 1995. godine u zatvoru pet mjeseci i vjerujte da mi je lakše bilo živjeti u tom malom kazamatu, od onoga što je danas pretvorena Crna Gora“ kazao je Višnjić koji je, kako tvrdi, poslije napada pet minuta bio klinički mrtav.

„Dobio sam potres mozga, probijena mi je bubna opna i od tada slabo čujem, a tri mjeseca se uspostavljala moja ravnoteža. Od udarca sam zaradio poveći hematom na lijevoj strani, veličine šake. Mjesec nakon toga od posledica udarca pao sam u nesvijest nasred ulice,“ ispričao je Višnjić.

Bonus video: