Bečanović: Radimo po zakonu, statutu i povelji MOK-a

„Od sedam klubova, četiri kluba su privatna, i u njima rade očevi i sinovi. Oni smatraju da novac iz budžeta treba da ide u privatne svrhe, što Upravni odbor saveza nije dozvolio“, rekao je Bečanović
3 komentar(a)
Dragomir Bečanović, Foto: Filip Roganović
Dragomir Bečanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.03.2018. 16:36h

Predsjednik Džudo saveza Crne Gore Dragomir Bečanović kazao je da ta organizacija radi u skladu sa zakonom, ustavom i ostalim pravnim aktima, reagujući na zahtjev 24 kluba da se promijeni Statut i sazove Izborna skupština.

„Mi radimo u skladu sa Zakonom o sportu, statutu, povelji MOK-a. Tužilaštvo je osam mjeseci provjeravalo poslovanje Džudo saveza, na insistiranje ljudi, koji često diskredituju džudo sport. Nije nađen nijedan nedostatak u funkcionisanju saveza“, rekao je Bečanović, koji je naglasio da „u toj grupaciji ima jedna osoba koja je osnovala šest klubova, od kojih nijedan ne funkcioniše, nema adresu, ni takmičara“.

„Od sedam klubova, četiri kluba su privatna, i u njima rade očevi i sinovi. Oni smatraju da novac iz budžeta treba da ide u privatne svrhe, što Upravni odbor saveza nije dozvolio“, rekao je Bečanović.

On rekao da Džudo savez radi sve što može za popularizaciju ovog sporta, naglasivši da reprezentativci Crne Gore imaju sve uslove za pripreme i dobar rad, naglasivši da na velika takmičenja neće ići, kako je rekao, turisti, koji su stalno zaustavljani u prvom kolu, a pritom su, kako je naglasio, trošili ogroman novac.

Bonus video: