Đonbaljaj je znao šta radi, nek sad plati

Bura oko iskopanog kanala za odvod fekalne kanalizacije na stadionu FK „Gusinje“, koji je napravio Tahir Đonbaljaj, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove opštine Plav, se ne stišava.
88 pregleda 0 komentar(a)
gruda_1, Foto: A.IBRAHIMAGIĆ
gruda_1, Foto: A.IBRAHIMAGIĆ
Ažurirano: 23.02.2011. 18:09h

Sekretar kluba Rifat Gruda, negirao je sve navode Đonbaljaja, i kazao kako mu nije rekao da „nema problema i da to može da se završi“.

Gruda je Osnovnom sudu u Plavu podnio privatnu tužbu protiv Đonbaljaja, zbog “kompromitacije njegovog imena i prezimena, te nanošenja duševnih bolova”.

„Nije tačno da sam kazao u kratkom razgovoru, da može da izvrši iskop kanala preko terena FK „Gusinje“. To je čista izmišljotina i to tvrdim pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću. Moja jedina priča sa njim je bila ta da sam mu objasnio da nijesam kompetentan da izdam takvo odobrenje i uputio ga na predsjednika Upravnog odbora kluba.

Njegova izjava ne odgovara istini, a mislim da pokušava da se njom brani. Isto tako, njegovu izjavu „ne znam šta da radim Grudi“ sam shvatio kao prijetnju i tim povodom sam podnio Osnovnom sudu u Plavu privatnu tužbu protiv Đonbaljaja.

Od suda tražim da donese presudu u moju korist, odnosno da mi se plati 10.000 eura“, rekao je Gruda.

On dodaje da Đonbaljaj kao sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove opštine Plav, odlično zna koja procedura treba da se sprovede, kako bi počeo sa radovima koje je izveo, te da je on kao dugogodišnji sportski radnik uvijek štitio interese sporta.

„Odlično zna da je trebalo predati pismeni zahtjev Upravnom odboru kluba, koji bi ga razmatrao na svojoj sjednici, a takođe zna da je za takav poduhvat potrebna golema dokumentacija, koju izdaju službe u Sekretarijatu na čijem je čelu“, zaključio je Gruda.

FK „Gusinje“ suspendovan

FK „Gusinje“ je trenutno suspendovan iz Sjeverne regije, zbog nepoštovanja odluka FSCG. Klub je dužan novac FSCG, ali se u tom klubu nadaju da će to uskoro biti regulisano, te da će moći da nastave drugi dio sezone, koja počinje 8. aprila.

Navijači kluba „Vukovi“, i igrači osuđuju čin Đonbaljaja, i strahuju da im to može poremetiti pripreme za predstojeću sezonu.

Vođa navijača Denis Radončić za „Vijesti“ ističe, da oni neće dozvoliti dalju devastaciju terena, jer na tom stadionu su igrale i igraju brojne generacije, svih nacija.

„Nadamo se da će predsjednik Opštine i organi reda zaustaviti te nečasne radnje i pustiti omladinu u Gusinju, da i dalje živi i navija za svoj jedini klub. Navijači su iznenađeni, što osim predsjednika MZ “Gusinje”, niko od nadležnih iz Opštine nije reagovao i putem medija osudio ovakav postupak“, kazao je Radončić.

Interes svih ispred interesa pojedinca

Jedan od igrača FK „Gusinje“ Alen Šabović je rekao da je bio začuđen prizorom koji je vidio na dan treninga, te da se nada da će nadležni uspješno riješiti ovaj problem.

„Ne bih pokušavao da objasnim kanal za kanalizacione cijevi na terenu FK „Gusinje“, ali svakako mislim, da je interes svih veći od interesa pojedinaca, posebno zbog činjenice da ove godine za ovaj klub igra omladina iz ovog mjesta, kojoj je to vjerovatno jedina razonoda.

Nije moje nikog da optužujem, ali se nadam da će nadležni uspješno regulisati ovaj postupak na dobrobit svih građana i svakog pojedinca“, kazao je Šabović.

Njegov saigrač Anes Hot dodaje da se ovim nameću otežani uslovi za treniranje, jer sezona samo što nije počela.

Na stadionu je juče poslijepodne trebalo da bude održan trening, ali je počeo da pada snijeg. Kanal je ostao prokopan, i samo do pola zatrpan.

Bonus video: