Gimnazijalci se brane sa slobode, pretučeni dječak operisan

Maloljetnici su, kako se sumnja, 18. februara oko 19.20 časova ispred zgrade Pravnog fakulteta napali M.R.(15) nanoseći mu ozbiljne povrede.
54 pregleda 0 komentar(a)
gimnazija, Foto: Boris Pejović
gimnazija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.02.2011. 15:37h

Sudija za maloljetnike u podgoričkom Osnovnom sudu Goran Đuković saslušao je i pustio da se brane sa slobode učenici Gimnazije “Slobodan Škerović” I.S., L.L. i J.N. koji se sumnjiče da su u četvrtak napali i izudarali maloljetnog M.R..

Maloljetnici su, kako se sumnja, 18. februara oko 19.20 časova ispred zgrade Pravnog fakulteta napali M.R.(15) nanoseći mu ozbiljne povrede.

Njima je na teret stavljeno krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” dječaci pred sudijom nijesu negirali učestvovanje u spornom događaju, niti svoju krivicu.

Ranije je objavljeno da je M.R. u neravnopravnoj tuči napukla jagodična kost, pokidan nerv i nanijeto više drugih povreda na glavi, zbog čega je nakon nemilog incidenta završio na liječenju u Kliničkobolničkom centru Crne Gore.

On je u subotu operisan, a u ponedjeljak je napustio bolnicu.

“Operisan je i u ponedjeljak smo izašli iz bolnice. Operacija je i rađena kako bi mu ljekari sastavili polomljenu jagodičnu kost i isprekidane nerve. Ostalo je da uradimo još neke preglede i nalaze, među kojima i nalaz na šećer, jer je nervozan i znoji se”, kazala je majka maloljetnog M.R.

Policija je nakon prijave teškog vršnjačkog nasilja privela u četvrtak veče I.S., L.L. i J.N. koji se sumnjiče da su sa još dvojicom drugova presreli M.R. i pretukli ga.

“Sa njima je obavljen razgovor, a njih je povrijeđeni dječak prepoznao da su oni akteri tuče”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Sa dječakom je navodno bio i njegov drug B.R. koji je prošao sa manjim povredama.

Bonus video: