Kenteris i Tanu nisu došli na suđenje

Kenterisov advokat je rekao da je njegov klijent u inostranstvu zbog porodičnih problema, a nije naveden nikakav razlog za odsustvo Tanu.
0 komentar(a)
Kostas Kenteris, Foto: ARHIVA VIJESTI
Kostas Kenteris, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 21.02.2011. 20:53h

Bivši grčki sprinteri Kostas Kenteris i Ekaterina Tanu nisu se danas pojavili na suđenju za lažne izjave vlastima u toku Olimpijade u Atini 2004. godine u vezi doping skandal. Kenterisov advokat je rekao da je njegov klijent u inostranstvu zbog porodičnih problema, a nije naveden nikakav razlog za odsustvo Tanu.

- Gospodin Kenteris nije se pojavio na sudu ne zato što ne poštuje proces i ne zato što nije zainteresovan da dokaže svoju nevinost, već zato što je zbog ozbiljnih privatnih problema van zemlje. Nema kazne za ovo, jer zakon predviđa da Kenterisa legalno može da zastupa advokat - rekao je njegov pravni zastupnik Mihalis Dimitrakpulos.

Bez obzira na to, navedeno je da će se suđenje normalno nastaviti. Suđenje je otvoreno prošlog mjeseca kada je pomenutom paru naređeno da se pojavi pred sudijama u vezi saobraćajne nesreće.

Ona se dogodila 12. avgusta 2004. godine nesporedno uoči Olimpijskih igara u Atini, kada su Kenteris i Tanu izazvali sudar motorom kojim su bježali od doping kontrole u Olimpijskom selu.

Postupak je već jednom zaustavljena zbog nedostatka svjedoka. Ako bude osuđeni, bivšim atletičarima prijeti kazna zatvora do pet godina.

Kenteris, koji je trebalo da upali baklju na Olimpijskom stadionu u Atini, osvojio je na Igrama u Sidneju 2000. godine zlatnu medalju na 200 metara, dok je Tanu na istom takmičenju bila najbolja na duplo kraćoj dionici.

Bonus video: