Konzilijum: Kuljača mora hitno na operaciju

Ljekari smatraju da Kuljača mora biti operisan u narednih 48 časova, saznaju "Vijesti".
59 pregleda 0 komentar(a)
kuljača, Foto: Boris Pejović
kuljača, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.02.2011. 19:55h

Konzilijum ljekara Kliničkog centra u Podgorici ocijenio je da osumnjičeni gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, koji se nalazi na bolničkom liječenju, zbog ozbiljnih srčanih smetnji, visokog pritiska i problema u vaskularnom sistemu mora hitno na operaciju.

Ljekari su na osnovu ranije medicinske dokumentacije i novih analiza urađenih od kako se on nalazi u Kliničkom centru, ocijenili da je njegovo zdravlje ozbiljno narušeno.

Prema podacima “Vijesti”, ljekari su naveli da zbog ozbiljnih problema Kuljača mora biti operisan u narednih 48 časova, tako da će ljekari, najvjerovatnije, sjutra izvesti operaciju u kardiocentru KC-a u Podgorici.

Borović traži fer krivični postupak

Ocjena konzilijuma je stigla u advokatsku kancelariju Bojane Franović, koja pored još nekoliko kolega zastupa osumnjičenog gradonačelnika Budve, a oni će mišljenje ljekara proslijediti vijeću Višeg suda u Podgorici.

Ljekari su naveli da zbog ozbiljnih problema Kuljača mora biti operisan u narednih 48 časova, tako da će, najvjerovatnije, sjutra biti izvedena operacija u kardiocentru KC-a u Podgorici Advokati će mišnjenje konzilijuma danas dostaviti vijeću Višeg suda, kako bi uticali da se gradonačelniku Budve zbog adekvatnog liječenja ukine pritvor

Kuljačin branilac, poznati beogradski advokat Borivoje Borović kazao je za “Vijesti” da će se nova medicinska dokumenatcija sa mišljenjem konzilijuma, dodati ostaloj dokumentaciji.

“To će se danas odnijeti vijeću Višeg suda, od kojeg smo prije nekoliko dana zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, tražili ukidanje pritvora za Kuljaču. On je i ranije imao kardiovaskularne smetnje, ali su stres nakon hapšenja i boravak u Istražnom zatvoru pogoršali njegovo zdravlje”, naveo je Borović, koji od suda, kako je rekao, “traži samo vođenje fer krivičnog postupka”.

On je istakao da će vijeće suda, cijeneći na osnovu mišljenja ljekara stanje u kojem se Kuljača nalazi, ukinuti mu pritvor i dozvoliti da se liječi.

Pozlilo mu u šetnji

Gradonačelnik Budve, koji je uhapšen un aferi “Zavala, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, od 12. februara ove godine nalazi se na liječenju Odjeljenja kardiologije Kliničkog centra u Podgorici.

Kuljači, koji je u protekle dvije godine imao problema sa zdravljem, pozlilo je tokom šetnje u zatvorskom krugu nakon čega je odveden kod zatvorskih ljekara, koji su procijenili da se on mora liječiti u bolničkoj ustanovi.

Tog dana kada mu je pozlilo, Kuljači je izmjeren ogroman krvni pritisak, a danima se prije toga žalio na velike bolove u glavi i grudima.

Rajko Kuljača uhapšen je 24. decembra prošle godine, a u akciji specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal iza rešetaka su se našli potpredsjednik tog grada Dragan Marović, poslanik DPS-a Đorđije Pinjatić, kao i još osam osoba.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Ivanović ih sumnjiči da su napravili niz zloupotreba tokom gradnje kompleksa sa rusko-crnogorskom kompanijom “Zavala invest”, na brdu Zavala između Budve i Bečića.

Njima je vijeće Višeg suda u Podgorici na zahtjev tužilaštva nakon prvih mjesec dana produžilo na još dva mjeseca, zbog mogućeg uticaja na svjedoke, koji bi trebalo da se saslušaju tokom istražnog postupka.

Bonus video: