Zbog prijetnji novinarki "Vijesti" Musić i Piper pred sudijom u martu

Optužni predlog protiv Musića podnosi se zbog ugrožavanje sigurnosti u produženom trajanju, a Pipera zbog ugrožavanja sigurnosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2011. 13:57h

Suđenje Slavku Musiću i Marku Piperu, optuženima za ugrožavanje sigurnosti novinarke “Vijesti”, sudija podgoričkog Osnovnog suda Zoran Šćepanović, zakazao je za 14. mart.

Dan nakon što je tužilaštvo podnijelo optužni opredlog protiv Slavka Musića i Marka Pipera zbog ugrožavanja sigurnosti koji je tužilaštvo podnijelo Osnovnom sudu zbog prijetnji novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić dodijeljen je sudiji Šćepanoviću.

Kako je ranije kazala osnovni državni tužilac Ljiljana Klikovac, optužni predlog protiv Musića podnosi se zbog ugrožavanje sigurnosti u produženom trajanju, a Pipera zbog ugrožavanja sigurnosti.

"Okrivljeni se terete da su od 31. januara do 3. februara, novinarki nezavisnog dnevnika"Vijesti" Oliveri Lakić, uputili ozbiljne prijetnje da će napasti na njen život, pri čemu je Musić, upućujući im prijetnje, ugrozio i sigurnost osoba sa kojima je novinarka 3. februara bila na novinarskom zadatku", navela je Klikovac.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva navode da, u saradnji sa Upravom policije, povodom ozbiljnih prijetnji koje su novinarki upućene posredno, nakon tih događaja, preduzimaju radnje u cilju utvrđivanja identiteta odgovorne osobe.

Bonus video: