Nikšić: "Plavog zekana" odgledalo oko 700 učenika prvog razreda

Predstava je izvedena u okviru manifestacije “Septembarski dani” i “Nikšićka kulturna scena”, a u organizaciji Nikšićkog pozorišta
196 pregleda 0 komentar(a)
Predstava Plavi zekan, Foto: Privatna arhiva
Predstava Plavi zekan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.09.2018. 06:33h

Za učenike prvih razreda nikšićkih osnovnih škola u Nikšiću, njih oko 700, izvedena je predstava „Plavi zekan“, inspirisana pjesmom Duška Radovića „Plavi zec“. Režiju predstave, koja je rađena u produkciji Međunarodnog Crna Gora kulturnog centra iz Nikšića, potpisuje Brano Koćalo, a igraju dječji zabavljač Nikola Vemić, sa gostima, Ivonom Garčević i Vukom Vemićem. Muziku i aranžman uradio je Rade Đurđevac, scenografiju Milorad Garčević, a kostime Ivana Vemić.

“’Plavi zekan’ je muzičko-scenski performans za djecu. Sastoji se od četiri vokalno-instrumentalne kompozicije i od kratkih, duhovitih pričica koje akter pripovijeda na sceni, a koje imaju ujedno i edukativni i zabavni karakter. Performans je zamišljen interaktivno. Zabavljač, u kostimu plavog zeca djeluje tako da u svoju izvedbu, kroz slobodne forme izraza, ‘uključuje’ i djecu u nastup”, naveli su iz Međunarodnog Crna Gora kulturnog centra.

Predstava je izvedena u okviru manifestacije “Septembarski dani” i “Nikšićka kulturna scena”, a u organizaciji Nikšićkog pozorišta.

Galerija

Bonus video: