Osim kremica za lice, svaki peti muškarac ima i peglu za kosu

Muškarci današnjice, sve samosvjesniji i spremni da investiraju u svoj izgled, u svoje kozmetičke ormariće uvrstiće sve više proizvoda za njegu, a kako javlja Daily Mail, jedan od pet muškaraca dodaće i - peglu za kosu.
54 pregleda 0 komentar(a)
pegla za kosu, Foto: Dalje.com
pegla za kosu, Foto: Dalje.com
Ažurirano: 21.02.2011. 11:43h

Još ne tako davno, u prosječno muškom kupatilu mogla se pronaći tek četkica za zube i žilet, u pitanju je, kako se čini, prošlo svršeno vrijeme. Muškarci današnjice, sve samosvjesniji i spremni da investiraju u svoj izgled, u svoje kozmetičke ormariće uvrstiće sve više proizvoda za njegu, a kako javlja Daily Mail, jedan od pet muškaraca dodaće i - peglu za kosu.

Zahvaljujući studiji koju je provela agencija za istraživanje tržišta Mintel, postaje jasnije da su nevjerojatnoj brojki od 100 miliona funti - koliko su Britanci prošle godine potrošili samo na pegle - značajan dio imali upravo oni. Nove trendove, koji znatno pridonose percepciji “novog muškarca”, tamošnji analitičari pripisaće uticaju poznatih faca poput Dejvida Bekama i boy bendova.

Očekivano, kozmetička industrija u tom trendu vidjela je priliku za dodatnu zaradu, pa se uskoro očekuju i pegle namijenjene isključivo muškoj kosi (koja li je razlika?) pa i brojne tehničke varijacije.

Bonus video: