Nebojši Mugoši određen pritvor, i dalje se brani ćutanjem

Ispijenog lica, neobrijan, poduže kose i velikih podočnjaka Mugoša je sa lisicama na rukama u pratnji dva policajca priveden u kancelariju istražnog sudije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2011. 11:13h

Nebojša B. Mugoša (48), bivši policajac i službenik carine, osumnjičen za ubistvo kuma Nebojše Nikezića (44), nije danas iznosio odbranu pred istražnim sudijom Višeg suda u Podgorici Radomirom Ivanovićem, već se branio ćutanjem. Sudija mu je odredio pritvor, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor u Spuž.

Mugoša je u četvrtak 17. februara oko 21, 40 časova na parkingu u Ulici V proleterske u podgoričkom naselju Stari aerodrom, rafalom iz automatske puške usmrtio svog kuma i poslovnog partnera Nikezića.

Ispijenog lica, neobrijan, poduže kose i velikih podočnjaka Mugoša je sa lisicama na rukama u pratnji dva policajca priveden u kancelariju istražnog sudije. Prolazeći kroz hodnik uspio je samo da podigne glavu i tužnim pogledom se javi svom bližnjem rođaku.

Nekoliko minuta ranije, branilac osumnjičenog advokat Tomislav Dedić i Tatjana Begović, zamjenik specijalnog tužioca, ušli su u kancelariju istražnog sudije.

Međutim, ubrzo nakon toga, na vratima kancelarije izašao je sudija Ivanović koji je naredio dvojici policajaca da iz bezbjedonosnih razloga stoje pored prozora u hodniku suda, te da budu okrenuti prema ulici.

Za to vrijeme osumnjičeni Mugoša je više od 20-ak minuta obavio povjerljivi razgovor sa svojim braniocem advokatom Dedićem.

Prije nego je osumnjičeni za ubistvo priveden iz Područne jedince Podgorice, iz bezbjedonosnih razloga jedan od policijskih komandira je osmatrao teren oko zgrade Višeg suda, raspitujući se ko se nalazi na ulici naspram zgrade suda.

Po izlasku sa saslušanja, osumnjičeni Mugoša se samo blago rukom javio bliskom rođaku, nakon čega je u pratnji policije odveden u prostorije za zadržavanje u Višem sudu.

Advokat Dedić je izjavio da ne daje izjave za postupak koji je u toku, tako da nije želio da kaže da li se Mugoša branio ćutanjem ili je iznosio odbranu.

Osumnjičeni je priveden danas u podgorički Viši sud oko 11,15 časova, iako je njegovo saslušanje bilo najavljeno za 10 časova.

Prije nego je osumnjičeni za ubistvo priveden iz Područne jedince Podgorice, iz bezbjedonosnih razloga jedan od policijskih komandira je osmatrao teren oko zgrade Višeg suda, raspitujući se ko se nalazi na ulici naspram zgrade suda. Na kiši su stajali samo fotoreporteri i televizijske kamere.

Policija vjeruje da je Mugoša u četvrtak oko 21.30 časova telefonom pozvao Nikezića da izađe ispred zgrade gdje je bio u posjeti kod snahe i djece, a potom na parkingu u njega ispalio smrtonosne rafale.

Bonus video: