ISTRAGA UBISTVA

Nebojša Mugoša ispitivan i o švercu kokaina iz Brazila

Mugoša se pred policijom branio ćutanjem, a danas će biti priveden kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici Radomira Ivanovića.
194 pregleda 0 komentar(a)
UBISTVO nikezic, Foto: Boris Pejović
UBISTVO nikezic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.02.2011. 08:21h

Više od pola miliona eura koji su pronađeni u jednoj kesi, prilikom pretresa porodičnog stana Nebojše Mugoše (48), koji se tereti da je rafalom iz automatskog oružja u četvrtak veče ubio kuma Nebojšu Nikezića (44), navodno je zaradio od nedavne prodaje placa.

To je bilo neformalno objašnjenje Mugoše inspektorima za krvne delikte, koji danima pokušavaju da otkriju motiv svirepe likvidacije, saznaju "Vijesti" iz policije. Međutim, zvanično Mugoša je odbio da se izjasni o porijeklu tog novca.

Mugošu su posjetili i inspektori za narkotike, koji su pokušali od njega da saznaju da li eventualno ima saznanja o krijumčarenju kokaina iz Brazila, gdje je ubijeni, inače, njegov prijatelj od djetinjstva, živio dugi niz godina. Ipak, taj razgovor im nije bio od koristi.

Mugoša, koji je uhapšen u subotu ujutro, dok je spavao za stolom restorana "Kalamper" u Dobrim Vodama, zvanično se pred policijom branio ćutanjem, a danas će biti priveden kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici Radomira Ivanovića.

Policija je u subotu veče pretresla Mugošin stan u dijelu grada preko Morača u kojem je pronađeno 515.000 eura. Policija čeka nalog tužioca za provjeru njegovog porijekla i eventualne sumnje da li je riječ o pranju novca.

Policija još traga za puškom

Za policiju je zanimljivo i poslovanje Mugošinih i Nikezićevih firmi. Oni su godinama sarađivali i imali više zajedničkih firmi. Na internet prezentaciji njihove zajedničke firme "BND", čije je sjedište u Karlingfordu u Irskoj, navodi se da se bave uređenjem enterijera, opremanjem hotela, restorana i luksuznih apartmana.

Nikezić je bio predstavnik firme "BND Brazil" u Sao Paolu, gdje je dugo živio, dok je za predstavništvo u Podgorici "BND Montenegro" ovlašćeni zastupnik bio osumnjičeni Nebojša Mugoša.

Prema navodima iz Centralnog registra Privrednog suda, suvlasnik je sa irskom kompanijom i u firmi “Infinity Montenegro”, koja se bavi izvođenjem grubih građevinskih radova.

Ubijeni Nebojša Nikezić je 23 godina bio pomorac i dugo je živio u Brazilu, a prije tri godine je odlučio da se vrati u Crnu Goru. Osim poslova sa firmom “BND” on je u Baru sa partnerima osnovao firmu “Trio mare”, koja se bavi lovom ribe. Sa partnerima je ljetos kupio i skupocjeni ribarski brod.

Policija ni juče nije uspjela da pronađe pušku iz koje je Mugoša ispalio smrtonosni rafal, od kojeg je šest metaka završilo u tijelu Nikezića.

Preporučujemo za Vas